ענף המסעדנות בתקופת הקורונה
מספר חתימות
20 |
|
50 | |
פורסם בתאריך: 31/03/2021
אנחנו זהר, זואי, נועה ולוטן תלמידות כיתה יב ממודיעין. במסגרת עבודת החקר שלנו באזרחות, חקרנו את נושא מאבק המסעדנים בתקופת משבר הקורונה. בעבודתנו גילינו חוסר היגיון מקומם בהנחיות שניתנו, שפגע באנשים רבים- בעלי המסעדות, מלצרים, טבחים, ברמנים, מארחות ועוד. לכן ברצוננו להציע כמה נקודות לשיפור אופן מתן ההנחיות והסיוע למסעדנים:
- מתן זמן הערכות הולם (ללא הנחיות קצרות מועד) על מנת לאפשר למסעדנים להערך בהתאם לפתיחת/ סגירת המסעדות (יצירת קשר עם ספקים, החזרת או הוצאת עובדים לחל"ת וכיו"ב).
- מתן הנחיות שניתנות ליישום באופן פשוט, יעיל ומשתלם (לצורך הדוגמה, הושבת 4 אנשים במסעדה בכל פעם אינה כלכלית).
- מתן הנחיות בהירות כך שיהיה ברור לכולם באיזה אופן עליהם לפעול- כמה אנשים ובאיזה סידור (בעבר קרה לא פעם שמסעדנים היו צריכים לבצע חישובים מתישים על מנת להבין כיצד הם מורשים לפתוח).
- עקב משך הזמן בו היו המסעדות סגורות- מתן פיצויים נוספים / פיצויים באופן משמעותי יותר כדוגמת: דחייה, ויתור או הפחתת מיסים ואגרות, הלוואות בערבות המדינה, מענקים ישירים והשתתפות בהוצאות וכו'.
- מרגע פתיחת המסעדות יש לתת תמריצים כגון: שוברים למימוש בעסקי מסעדות מקומיים, מענקים לעידוד שימור או החזרה של עובדים וכדומה.
בישראל קשה לשרוד בענף המסעדנות גם בימים רגילים ובתקופת הקורונה על אחת כמה וכמה. לדעתנו הנחיות בלי היגיון הן כמו אוכל בלי מלח! לכן, אנו קוראות לכם לחתום על העצומה ולהצטרף למאבק, יחד נוכל להוביל לשינוי!