אי שוויון בשירות הצבאי

מספר חתימות
עד כה נאספו: 3 חתימות.
|
אי שוויון מגדרי בצה"לאנחנו חמש בנות כיתה י"ב, מבית ספר רוגוזין שבקרית אתא, עורכות עבודה מחקר באזרחות בנושא אי שוויון מגדרי בצה"ל. נושא זה קשור אלינו מכיוון שאנו מתגייסות בשנה הבאה ולכן אנו רוצות לעורר מודעות בנוגע לבעיות שגילינו וחקרנו במסגרת עבודתנו.
כיום קיימת מחלוקת בנוגע לנושא האי שיוויון המגדרי בצה"ל. יש הטוענים כי קיימים הבדלים בין הנשים והגברים בצה"ל, ואילו יש הטוענים כי קיים שוויון בין המינים. אנו תומכות בדעה כי אין שוויון בצ"ל בין המינים.
כדי לחזק את טענתנו נציג מספר נימוקים. הנימוק הראשון הוא העובדה שלנשים קיימות הקלות מסויימות שלא ניתנות לגברים. לדוגמא, גברים נשואים לא מקבלים פטור משירות צבאי, לעומת זאת כאשר נשים מקימות משפחה הן מקבלות פטור מהשירות בצה"ל בטענה שהן צריכות לנהל את הבית. זה הוא סטריאוטיפ על מעמד האישה המתייחס אליה כעקרת בית. במקום לבטל את הסטריאוטיפ הגורמים הרשמיים של המדינה נותנים לו גיבוי ומחזקים את ההבדלים הגברים לנשים.
הנימוק השני הוא הדרת נשים. הדתיים המתגייסים לא מוכנים לשרת לצד נשים בטענה כי שילובן פוגע בזכויותיהם הדתיות. לדוגמא, בגדוד הנח"ל החרדי אין נשים ונאסר עליהן להיכנס לשם. מצב זה פוגע ביכולת הגברים והנשים לשרת כאחד ומעמיק את האי שיוויון.
נימוק שלישי מתייחס לאופן שבו צה"ל מפלה נשים במתן התפקידים הקרביים בכך שהוא מקבל רק חלק קטן מהן לתפקידי הלחימה. למרות זאת בשנים האחרונות חל שיפור בנושא, אך עדיין זה לא מספיק בשביל להגדיר את צה"ל כגוף שנותן שיוויון הזדמנויות לנשים ולגברים כאחד.
לסיכום צה"ל, שמהווה את אחד המוסדות הדומיננטיים ביותר על התודעה הישראלית, הוא אחד הגורמים שמפגינים את ההבדלים בין הנשים והגברים בישראל בצורה הבולטת ביותר, ומחזק את הסטיגמה על הנשים, דבר שמבליט את האי שוויון בין המינים.
אנו, אזרחי מדינת ישראל, צריכים לפעול למען קידום שוויון הזכויות בין נשים וגברים בייחוד בצה"ל שהוא גורם המעצב את אופי החברה הישראלית. חתמו על העצומה בכדי להביא לשינוי במדיניות הצבא ביחס לנשים.