שיפוץ מקוואות רעננה: גברים/ נשים

כבוד ראשות העיר והמועצה הדתית רעננה

לאור החשש הבריאותי בעקבות המצב הירוד שנוצר במקוואות במרחב העיר רעננה, הציבור פונה לגורמים האחראיים לדאוג לשיפור התנאים במקוואות של הגברים והנשים.

הציבור מתבקש לחתום על העצומה, על מנת שנוכל להביא לשינוי מידיי לפני הבחירות לראשות העיר וביחד נזכיר לנבחרי הציבור, שהם אמורים לייצג ולדאוג לשיפור המצב הלא נעים שאנחנו שרויים בו.

הדרישות שלנו הם :

שיפוץ המקוואות:

אנחנו דורשים תוכנית חדשה לשינוי המתווה הנוכחי על ידי אדריכלים וקבלנים  מקצועיים המומחים לבניית מקוואות לציבור גדול ויפעלו לעיצוב המקוואות כך שיוכלו להוות מקום אסתטי, מסודר ובריאותי.

1. איזור הלבשה נפרד - ספסלים עם מתלים-  אין צורך בתאים נפרדים
  2. איזור מקלחות עם תעלות ניקוז לאורך כל המקלחות, מחיצות נירוסטה תעשייתית, ראשי טוש + צנרת חדשים באיכות גבוהה.
  3. **בטיחות: שטיחים נגד החלקה בכל מקלחת + באיזור ההלבשה+ לאורך המקוואות. כדי למנוע החלקה! וחשיפה של כפות הרגלים לרצפה וללכלוך.
  4. שתי ברכות גדולות שיכולות להכיל מספר טובלים + מסננות חשמליות לשערות+ מדרגות רחבות עם מעקה שיאפשר כניסה ויציאה בו זמנית.
  5. קרמיקה בהירה חדשה בכל המקווה ( לא בצבעים כהים שנראה לא נקי)
  6. קרמיקה כחולה בבריכות שהמים יראו כחולים ונקיים (בניגוד לעכשיו, שהמים נראים ירוקים ומלוכלכים)
  7. בכניסה קופת תשלום חדשנית עם אפשרות לתשלום בכרטיס אשראי + עודף. (כרגע יש המון טובלים שלא מצליחים לשלם ונכנסים ללא תשלום, אין מעקב מדויק לכמות הטובלים)
  8. איזור קטן לנטילת ידיים ביציאה (בשונה מעכשיו, שהוא תופס מקום  גדול ומיותר)
  9. חברת ניקיון על בסיס יומי שמנקה את המקוואות עם חומרי ניקוי.

פירוט מלא של המצב הנוכחי:

תחזוקת המקוואות הגיע לשפל המדרגה. כמות הטובלים גדלה משמעותית במהלך השנים ב״ה והברכות קטנות מידי להכיל את מספר הטובלים.

בנוגע לתחזוקה, האיזורים מלוכלכים. לא מנקים עם חומרי ניקוי ביום יום. עוברים רק עם לחץ מים. הבורות לא עוברים ניקוי יסודי עם חומר ניקוי, אלא שטיפה קלה אם בכלל וישר ממלאים מים, כמות של שערות שצפות על פני המים שהטובלים נאלצים לנקות אותן בעצמם. הצפות של מים באיזור ההלבשה כי הניקוז לא מספיק לכמות המים של המתרחצים ואז נוצר שלוליות מים באיזור ההלבשה ועובש על הקירות והמחיצות. אין סבון במתקני הסבון ואפילו ניירות ניגוב לידים אין. הוילונות מטונפים מלאים עובש (עוברים כיבוס פעם בשנה) המחיצות מפלסטיק מלאות עובש וחלקן שבורות, שזה מהווה סכנה להחלקה ופציעה קשה.

מערכת האוורור לא מספיקה. בחורף כל התקרה מוצפת טיפות, ובקיץ יש לחות גדולה שגורמת לעובש. החלונות והקירות מלאים באבק, הקרמיקה מלאה בעובש. הצנרת עם חלודה ואבנית.

אנחנו מבקשים שבחרי הציבור יקחו את הדברים לתשומת ליבם ויקדמו את בקשת הציבור לשיפור התנאים בעיר המקסימה שלנו.

תודה

הציבור הדתי ברעננה