החזרת נתיבי הטיסה לקדמותם - די למטרד רעש ממטוסים מעל שכונת נוה גן בפתח תקוה

רשות התעופה האזרחית החלה לפני מספר חודשים להעביר יותר ויותר מטוסים מעל שכונת נוה גן בפתח תקוה. ההצדקה מבחינתה למהלך הזה - היא שבתקופת הקורונה נערך ניסוי שבמסגרתו נפתח נתיב התעופה החדש - ולא היו תלונות (מן הסתם, כי בקושי היו טיסות בעת ההיא).

כעת, כשעולם התעופה חזר להיקפים הרגילים ואף מעבר לכך, תושבי השכונה סובלים ממטרדי רעש בלתי נסבלים, אפילו בשעות הקטנות של הלילה ובימי חג ומנוחה.

כתבה בנושא: https://petahtikva.mynet.co.il/local_news/article/rkd11113uzq

לפוסטים בנושא בקבוצת הפייסבוק של השכונה:

מעבר למטרד הרעש שנגרם לתושבים שקנו דירות במקום שהיה ידוע כשקט ושילמו בהתאם, הנ"ל מהווה גם סכנה בטיחותית - לא ברור כיצד בכזה מחטף מעבירים מטוסים מעל ריכוז אוכלוסייה כה גדול!

חברות התעופה, מן הסתם מרוצות, כיוון שהדבר מביא לחיסכון עצום בדלק וזמני טיסה עבורן, אך התושבים - סובלים!

בעקבות מהלך משפטי שקידמה עיריית פתח תקוה בראשות ראש העיר רמי גרינברג וביוזמת חבר מועצת העיר ותושב השכונה רועי פן, בשבועות האחרונים המטרד מורגש פחות, אך ברור שמדובר ב"ירידה לצורך עליה", וכפי הנראה - ערים סמוכות פועלות להעברת עוד ועוד טיסות אל המסלול שמעל שכונת נוה גןhttps://www.melabes.co.il/rosh-haayin/82820

לא מקובלות עלינו כל מיני הצעות הזויות כמו מיגון אקוסטי לדירות (רוצים לגור עם חלונות פתוחים) או פיצוי כספי (אנחנו רוצים לגור פה, אם היינו רוצים לקנות בזול היינו קונים מראש במקום שמתומחר נמוך בשל רעשי מטוסים).

הדרישה שלנו מאוד ברורה - שהמטוסים פשוט יפסיקו לעבור מעל נוה גן, ויחזרו לטוס בנתיבים שטסו בהם בעבר - מעל השדות שבאיזור שפיים או מעל אזורים שבהם הבניה נמוכה!

11/09/2023
10/09/2023