מיגור הדרת נשים בשוק העבודה
מספר חתימות
8 |
|
100 | |
הדרת נשים הוא מצב המתייחס לפער כלכלי ,חברתי ופוליטי בין נשים לגברים. מידת שליטתן חבייהן ובסביבתן פחותה מזו של הגברים ומוגבלת בעזרת נורמות התנהגותיות בחברה.
נשים במדינת ישראל הדמוקרטית של 2020 עוד לא מקבלות התייחסות שווה בשוק העבודה, בפוליטיקה וכ'ו.אחוזי הנשים המחזיקות בתפקידים ניהוליים קטן משמעותית יותר מאחוז הגברים המחזיקים בהן.
הדרת הנשים מתבטאת בתחומי חיים נוספים, ומונעת מנשים להתקדם כגברים ולממש את הזכות לשוויון שמגיעה להן לפי ערכי הדמוקרטיה שמדינת ישראל מושתתת עליהן.
נראה כי הנושא עולה בתקשורת פעמים רבות, ומוצג ע"י נשים וגברים שפועלים למיגור התופעה ושמבקרים את ההתנהלות השגויה של השלטון ושל החברה בנושא.עולה כי הממשלה לא פועלת באופן אינטנסיבי למיגור התופעה.ה"ועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי" פועלת לקידום מעמד האשה,להקטנת פערים בכלכלה ובשוק העבודה, ולמאבק באלימות כלפי נשים.אנו פונות ל"ועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי" בדרישה לפעול לקידום שלושה חוקים שהגתה יעל מרים סיני באתר כלכליסט, והם:-מפלגה שלא תכלול 40% נשים לא תוכל להתמודד לכנסת ולא תזכה למימון מכספי ציבור. -דרישה ממעסיקים לדווח על פערי שכר ולקחת אחראיות מלאה על האפליה. -אפשרות חופשת לידה לאבות.
אנו סוברות כי קידום חוקים אלו יקדמו את מעמד האישה וימגרו את תופעת הדרת הנשים,כדי שנוכל לחיות בחברה שוויונית בה כל אחד ואחת יוכלו להתפתח ולהקדם ללא הבדלי דת,גזע,ומין.נשמח אם תחתמו על העצומה ובכך תפעלו יחד איתנו לקידום ערכי השוויון.תלמידות שכבה יא, מדרשיית אמי"ת קמה ירוחם.
התמונה נלקחה מאתר "מאקי".