צמצום שעות מחוייבות אישית

אין תמונה

פורסם בתאריך: 26/11/2020

התנדבות היא דבר מבורך, היא נותנת הרגשה מדהימה למתנדב ותורמת המון לזולת. היא מפתחת ערכי נתינה והוקרת תודה והיא דבר חשוב מאוד בחברה שלנו.

אבל כאשר מכריחים תלמידים להתנדב, כתנאי לקבלת תעודת בגרות, ההתנדבות מאבדת לחלוטין מערכה.

כל הרעיון בהתנדבות הוא שהיא תבוא מתוך הרצון האמיתי של המתנדבים להועיל לחברה, כשמכריחים אנשים להתנדב, המטרה הופכת ממטרה טובה לכלי טוטליטרי שמייצר אזרחים שלא באמת רואים את ההתנדבות כערך חשוב, אלא כעוד סעיף חובה לתעודת הבגרות, בדיוק כמו היסטוריה או מתמטיקה.בנוסף, בעיצמו של המשבר הכלכלי החמור ביותר שראתה המדינה, בו סגור אחוז גדול מאוד של המקומות הציבוריים, אפשרויות ההתנדבות מצטמצמות מאוד, לכן ההתנדבות בימי הקורונה הפכה גם למאתגרת מאוד לרוב התלמידים. קשה למצוא מקום להתנדב בו ולהשלים 60 שעות של התנדבות.

פרויקט מחוייבות אישית, שבא במטרה לעודד אותנו להתנדב, הוביל בדיוק להיפך- בסוף הפרויקט, בדיוק כמו סוף לימודי הבחינה בהיסטוריה, התלמידים שוכחים את ערך העזרה לזולת, ושמים עליו וי.

לכן, התחלנו את עצומה זו במטרה לצמצמם את המחויבות האישית, לפחות השנה. בכיתה י מ60 ל30 שעות, ולאחד את השעות של כיתות יא ו-יב ל30 שעות לאורך השנתיים, ולא 30 בכל שנה. או לחלופין להשאיר את השעות כמו שהן אך לאפשר זכאות לבגרות ללא השלמתן

נשמח שתשתפו ותחתמו על העצומה כדי להוציא את הצעתינו לפועל.