קנאביס רפואי

פורסם בתאריך: 21/10/2020

אנחנו תלמידי בית ספר מעוף ובמסגרת הפרויקט באזרחות אנו רוצים לשנות את מידניות הממשלה בנושא השימוש קנאביס רפואי כלפי חולים כרוניים או חולים סופניים.

רפורמת הקנאביס גרמה לכך ששני שליש מהחולים הכרוניים המטופלים בקנאביס רפואי לא מקבלים את הכמות הנדרשת או נאלצים לשלם על תרופות סכום רב יותר בעקבות הרפורמה שאינה עובדת וגורמת לרצף של כשלונות. משרד הבריאות מתעקש על פיקוח מחירים ומאיים בעצירת הייצור. כתוצאה מכך מפעילי ומשווקי הקנאביס לחולים כרוניים מצהירים כי הם יוצאים לקרב על הקיום שלהם. חולים מספרים כי רפורמת הקנאביס הפכה לסיוט וגרמה להם להקשות על חיי היום יום. שר הבריאות, שר הביטחון, אנשים נאלצים לחכות בין 6 שבועות למספר חודשים על מנת לקבל את מה שמגיע להם, ובזמן הזה הם צריכים לסבול ולהתאבק בימים הקשים של הטיפול.

רפורמת הקנאביס שבעצם הייתה צריכה לעזור לחולים הכרוניים והסופניים רק פוגעת בהם וגורמת להם להיות חסרי אונים מול מערכת הבריאות בישראל, חולים רבים נאלצים לחיות עם כאבים בלתי פוסקים, מערכת הבריאות ומספר גורמים נוספים בממשלת ישראל לוקחים מהם זכויות טבעיות כפי שיש לכל אדם ואדם בין אם בזכות לחיים ובטחון שבו זכות שחייו / גופו של אדם לא יפגע בשום צורה שהיא (פיזית / מילולית / רגשית), המדינה חייבת להגן על זכות זו של אזרחיה כפי שלא קורה, ובין אם הזכות לשיוויון בפני החוק כלומר חולים רבים נאלצים לפנות לשוק השחור ולקנות באופן לא חוקי את הסם הרפואי ובעצם גורמים לעצמם הפללה בפני החוק ומסכנים את עצמם בקנסות ובמאסרים.

נשמח אם תעזרו לנו, לעזור לחולים הזקוקים לקנאביס רפואי.

תודה רבה על שיתוף הפעולה!