מצילים את האחו של גני תקווה
מספר חתימות
147 |
|
500 | |
באחו האחרון של גני תקווה - לא מטפלים עם דחפורים!
שלושה ימים בלבד אחרי אירוע טבע, סיורם וסדנאות באחו, אליו הגיעו יותר מ-120 איש - הגיעו כלים כבדים, מטעם העירייה והפכו את הקרקע!
פעם קרקעות החמרה, על החי והצומח הייחודי שלהן, היו בכל מקום. היום, האחו של גני תקווה הוא שריד מהאחרונים בגוש דן לנוף הזה. מגוון בעלי החיים והצמחים הייחודי שבו משכו אליו עשרות אנשים, נשים וילדים שהגיעו לסיורים באירוע הביובליץ בשבת, ה13.4.24.
למרות זאת, ביום שלישי ה - 16.4.24 עלה על הקרקע שופל שעקר את הצמחים, חישף את הקרקע, רמס בעלי חיים והפך חלקים מאדמת האחו, על כל ערכי הטבע שבהם. מדוע? "נוהל מניעת שריפות לקראת ל"ג בעומר" - במקום לכסח את הצומח העשבוני בצורה נקודתית באמצעות חרמשים, כמקובל באתרי טבע.
ב - 17.4.24, השופל אמור לחזור להמשיך את העבודה! אמרו לעיריית גני תקווה לעצור את זה עכשיו!
חישוף שטח והפיכה של האדמה גורמים נזק עצום לערכי הטבע המצויים בו. מינים שתועדו רק 3 ימים קודם לכן במהלך הביובליץ עשויים להיעלם מהשטח עקב פעולות אגרסיביות כאלו. הפרת הקרקע גורמת להשתלטות מינים מעטים של צמחי מעזבות, כמו חלמיות וחרציות, על חשבון מינים רבים שחלקם נדירים. מאגר הזרעים והפקעות שבאדמה - נפגע עמוקות. בעלי חיים רבים שלא נרמסו תחת השופל, התלויים בצומח המקומי לתזונה, הגנה מטורפים וגידול צאצאים, ייאלצו לעזוב גם הם.
וכל זה - שלא לצורך. כשיש סכנת שריפות, ניתן להביא עובדים עם חרמשי בנזין, שיכסחו את הצומח העשבוני בלי להפר את שלמות הקרקע. גם הפגיעה בשיחים ובני-שיח תהיה קטנה יותר, אם לא יעקרו אותם מהשורש. אם רוצים להדר - אפשר אפילו להביא עדר כבשים (כמו שעושים בהצלחה בתל-אביב!). הן יעשו עבודה עדינה יותר וסלקטיבית יותר. בקיצור - יש אלטרנטיבות בדוקות.
הגיע הזמן להבהיר שלא מנהלים טבע בעזרת בולדוזרים!
ציר הזמן של העצומה
- 17/04/2024
- העצומה השיגה 100 חתימות!
- 16/04/2024
- העצומה נפתחה