הקצאת חדר של"ח

אין תמונה

שלום רב,

לאורך ששת השנים האחרונות אשכול המש"צים יוזם ופועל ללא הרף בארגון טיולי הגיחה, יש"מים, הדרכות ועזרה בטיולים שנתיים וימי שיא.

הוכחנו שאנחנו חלק משמעותי ולא קטן מבית הספר המשפר את אווירתו ותמיד נרתמים לעזרת הצוות המקצועי והמנהל של בית הספר בכל פרויקט אשר בו זקוקים לנו, גם אם זה מצריך עבודה ולמידה נוספת למען הצלחת הפרויקט (לדוגמה ימי הבחירות).

לכן חדר של"ח יוכל לתרום לנו ולכלל בית הספר ממספר בחינות עיקריות:

ראשית, את ההכנות לגיחות ולטיולים צריכים לעשות באמצעות ציוד רב שאנו נדרשים לקחת והוא כבד מאוד. ברוב הפעמים אנו נדרשים לקחת את הציוד מצד אחד של בית הספר לצד האחר בגלל חוסר בכיתות פנויות לעבודה (לדוגמה למידת כפיתות). בנוסף אנו גוזלים זמן מהשיעור של הכיתה למען חלוקה זו, מה שיכלה להתבצע בצורה שונה אילו היה לנו חדר מאורגן שבו הכל היה כבר מוכן לעבודה ולא היה צריך לסדר אותו הרבה לפני. במידה ויוקצה חדר כזה הוא יוכל לתרום ליעילות העבודה ולגזילה מועטה יותר של מזמן השיעור של הכיתה.

שנית, בחדר זה יכולה להתבצע למידה משמעותית ומעניינת יותר במקצוע השל"ח.

לא לכולם מתאימה הלמידה המיושנת והקבועה מול ספר ומחברת. מקצוע אשר חרט על סמלו "למידה מהרגליים" יכול להתבטא בעיקר במקצוע שכזה, אשר יכול להוציא את התלמידים קצת מהשגרה ואף לתרום ללמידה משמעותית יותר בקרב  התלמידים.

חדר זה יוכל לספק חווית שיעורים שונה ומיוחדת בתחום של"ח וידיעת הארץ שלא תמיד מתאפשרת בכיתות החינוך, ובהתאם לכך תעלה גם רמת הקשב, הריכוז והעניין.

לדוגמה: חדר זה יאפשר ישיבה בקבוצות ובמעגלים בכדי לגרום לעבודת צוות, יאפשר למידה תחרותית בקבוצות קטנות באמצעות שימוש באביזרים מוחשיים כגון מפות, פרחים, תמונות וכ"ו.

כמו כן, מידי שבוע מתקיימות פגישות של חניכי המש"צים והפש"צים בבית הספר וכל פעם מחדש אנחנו נאלצים לחפש כיתות פנויות שיוכלו לשמש להעברה של פעולות הדרכה והעשרה, דבר שמפריע למנקות ולעיתים גם למורות/כיתות אשר עדיין לומדות בשעות הקצה. במידה וחדר זה יוקצה הוא ישמש כמקום קבוע ומסודר בו יוכלו להתקיים פגישות מסוג זה בלי בעיה וללא הפרעה לצוות או לכיתות הלומדות.

עקב הצפיפות הרבה במכולה שלא תמיד נגרמת בגלל הציוד השייך לנו, למרות שהיא מסודרת מספר רב של פעמים במהלך השנה, נוצר עדיין עומס רב. אנו נוכל לפנות חלק מהציוד גם לחדר שיוקצא, וכך יווצר יותר מקום ומרחב במכולה גם לציוד השל"ח ובנוסף גם לציוד הבית ספרי, וכן תתאפשר נוחות בזמן הוצאה והכנסה של ציוד.

לסיום, אנחנו סבורים כי לאחר כשש שנות פעילות אינטנסיביות ואשכול שמונה מעל ל-60 תלמידים (שכמובן יגדל עוד ועוד במהלך השנים), ולאור התרומה הרבה שלנו לבית הספר, אנו מאמינים שהרווחנו ביושר את הזכות להקצאת מקום לחדר השל"ח.

בכבוד רב,

אשכול המש"צים של ביה"ס ומורי השל"ח