לא הורסים את הגולן עבור כמות זניחה של חשמל

לא הורסים את הגולן

עבור כמות זניחה של חשמל

הגולן הוא אחד מנכסי הטבע המשמעותיים של ישראל ומהווה בית לאלפי מיני חי וצומח. הגולן הוא שדה וולקני צעיר המשמר תופעות  געשיות המקנות לו את נופו המרשים והייחודי. אל הגולן נוהרים מכל קצוות הארץ מטיילים, תיירים ונופשים כדי לשאוף מן האוויר הצח, הנוף הבתולי והפסטורליה של המרחבים הפתוחים והטבעיים.

את יחודיותו של הגולן מתכננים להרוס.

ארבע חוות של טורבינות רוח מתוכננות לעטוף  את קו התלים הישראלי מהחרמון ועד תל פארס. ארבעת החוות, המונות יחדיו כ-190 טורבינות אשר תתנשאנה לגבהים שבין 136 ל- 200 מטר, ישנו את פני הגולן מקצה לקצה, מטבע בלתי נגוע לאזור תעשייה.

הפגיעה של טורבינות רוח בבעלי כנף מוכחת הן בארץ והן בעולם. בגולן חיים מינים רבים של עטלפים ועופות דורסים, ביניהם הרחם המדברי והנשר המקראי, הנמצאים בסכנת הכחדה. כמו כן מהווה הגולן מקטע חשוב בציר הנדידה שבין אפריקה ואירופה בו עוברים מליוני פרטים בכל עונת נדידה. הקמת טורבינות רוח בגולן תביא לקטל של בעלי כנף בקנה מידה מקומי וגלובאלי שיסתכמו בנזק אקולוגי חמור. הפגיעה צפויה לחול גם על המאביקים השונים, על החקלאות וכן על בעלי החיים הרבים שבמרחב הקרקעי.

אנו לא שפני נסיונות.

עדויות בדבר השפעות בריאותיות שליליות (מסחרחורות, עצבנות וקשיי ריכוז ועד אפילפסיה) הולכות ומצטברות מרחבי העולם. אף-על-פי שקיימים מחקרים המצבעים הן לחיוב והן לשלילה, אף אחד מאיתנו אינו רוצה לחשוף את ילדיו לניסוי שכזה. הואיל וכך, צפויה פגיעה משמעותית בגידול הדמוגרפי, שחיקה בערך הנדלן והגירה שלילית.

מחיר לאומי.

הסכם בין ממשלת ישראל לחברות הטורבינות מקנה להם מחירי חשמל הגבוהים פי שניים ויותר ממחיר החשמל המופק בשיטות אחרות (דוגמת חשמל סולרי). מחיר זה ישולם מכיסינו וצפוי להתבטא במחירי החשמל לאזרח. כמוהו גם מאות מליוני ש"ח מחוץ לתקציב הביטחון שיועברו מכיסי משלם המיסים על מנת לממן פתרון צבאי שיאפשר את הפעלת הטורבינות בגזרה רוויית איומים.

אנרגייה 'ירוקה'?

השאיפה לשלב אנרגיות מתחדשות במשק האנרגיה בישראל חשובה ומבורכת, עם זאת לנוכח כמות החשמל הזניחה שייצרו טורבינות הרוח (כ-2% מתפוקת החשמל של המדינה), המחיר הסביבתי והעלות הכלכלית הצפויים גדולים בהרבה ביחס לתועלת; אי לכך אנו סבורים כי יש לנקוט בפתרונות אחרים, מועילים ומקיימים, שיבטיחו שמירה על הטבע של הגולן, יחד עם חיזוק עצמאותה האנרגטית של המדינה.

חיתמו על העצומה וקיראו למועצה האזורית גולן ובראשה מר חיים רוקח להדוף את התכניות ולמנוע את הרס הגולן. דירשו מהם למנוע את העוולה והאיוולת הצפויים להיגרם בעטיין של טורבינות הרוח.

14/05/2019
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
12/04/2019
09/04/2019