יוחזר הסמל הקודם לאוניברסיטת תל-אביב

אין תמונה

אנחנו החתומים מטה, חברות וחברים בסגל של אוניברסיטת תל-אביב בהווה ובעבר, קוראים להנהלת האוניברסיטה להחזיר את הסמל הקודם של האוניברסיטה, שאתו היא מזוהה מאז הקמתה, ולבטל את הסמל החדש שנכפה עלינו.

לדעתנו, לא היה שום צורך לפסול את הסמל הקודם – רוב המוסדות האקדמיים בעולם, כמו מוסדות וארגונים אחרים, דבקים בסמלם המקורי, לעתים במשך מאות שנים. ואילו הסמל החדש (שאותו הגו פרסומאים החושבים במושגי "מיתוג" הזרים למרחב האקדמי), מסורבל ובלתי-מובן, ומכוער בעיני רבים מאתנו. את המסר שהוא אמור להעביר אפשר אולי  להבין אם מביטים בו מימין לשמאל, אך משמעותו עשויה להתפרש באופן הפוך לאורחינו וידידינו בחו"ל הקוראים משמאל לימין. אנחנו מפקפקים מאוד בסיכוי של סמל חדש זה למשוך אל אוניברסיטת תל-אביב תלמידים ותומכים חדשים.

יוחזר הסמל הקודם!

אנחנו מודעים לכך, שהאוניברסיטה השקיעה משאבים רבים ביצירת הסמל החדש, אך לעתים אין בררה אלא להודות בטעות. תקדימים: אוניברסיטת קליפורניה חזרה בה מהחלפת הסמל בעקבות מחאה ( https://www.change.org/p/university-of-california-stop-the-new-uc-logo); בטכניון העלה הנשיא לפני כשנתיים הצעה להחלפת הסמל, אך היא נדחתה על-ידי הסנאט; באוניברסיטה העברית ובמוסד ון ליר נעשה רק רענון קל של הסמל המסורתי ונדחו הצעות להחלפה בסמלים חדשים.

אנו קוראים אפוא להנהלה: יוחזר הסמל הקודם!

או למצער, הביאו את הנושא לדיון ברחבי הקמפוס.

בעשורים האחרונים איבד הסגל האקדמי בהדרגה את השפעתו על האופן שבו מתנהלים המוסדות האקדמיים ומחריפה בקרבנו תחושת חוסר אונים. אנחנו מקווים כי לפחות בעניין סמלי (תרתי משמע) שכזה, יתחשבו בכל זאת בדעתם של אנשי סגל הרואים באוניברסיטת תל-אביב את ביתם.

על החתום:

שם                                           השתייכות מחלקתית