אנו מתנגדים להכשרת מגרשי כדורסל בפארק קנוביץ (שכונת קריניצי החדשה)

לאחרונה הוחלט על ידי הפארק הלאומי להכשיר את האזור שמעל מגרש המשחקים בפארק בקנוביץ (קריניצי החדשה ברמת גן) למגרש מיני גולף. בעקבות ההחלטה, קמה קבוצה של שכנים חובבי כדורסל שפועלת במרץ על מנת לשכנע את הנהלת הפארק הלאומי לא להקים את מגרשי הגולף ובמקום להקים מגרשים משולבים, כלומר, מגרשי כדורסל על אספלט ושערי כדורגל.

לאור העובדה שמגרש כדורסל יהווה מפגע רעש בשכונה, ומעוד מספר נימוקים שיפורטו בהמשך, אנו מתנגדים להקמת מגרש כדורסל.

רעש:

המגרש נמצא בסמיכות למגדלי הבניינים, לחלקם אפילו בסמיכות גבוהה מאד.

מגרש כדורסל מהווה רעש טורדני, שדיירים רבים לא היו רוצים למצוא בסמיכות למגוריהם (כשרבים מתושבי השכונה ב-3 המגדלים הראשונים רכשו דירתם, תכנית הפארק לא הכילה מגרש כדורסל).

רעש המשחק נגרם הן מכדרור הכדור, הן מקליעתו לסל והן מצעקות השחקנים, ויהווה מטרד רעש רציני לדיירים הסמוכים לו.

גם אספלט שקט (אם יוצע) לא ימנע הרעש, שכן הוא בולם רק חלקית (או מעט מאד), ואת הקליעות המרעישות לסל וקולות השחקנים זה לא יבלום כלל.

התומכים במגרשי הכדורסל טוענים שיכבו את האור בלילה ו/או ינעלו מגרש הכדורסל בלילה.

מעבר לכך שהיישום של כיבוי ונעילה כאמור בעייתי (שכן הוא נתקל בסירוב כהתבקשו צעדים כאלו לגבי גינת המשחקים בפארק)  בעיית הרעש אינה רק לשעות הלילה, שכן רעש של מגרש כדורסל מטריד גם לאורך היום והערב ובסופי שבוע.

מגרשי כדורסל כבר קיימים לשימוש השכונה:

קיימים לא מעט מגרשי כדורסל במרחק דקותיים מהשכונה - בית ספר ויצמן ממש מעבר לפינה וכן במתנס, בו ילדי השכונה מבלים לא מעט ממילא בפעילות חוגית ובצופים.

גיוון ומתן מענה לחלק נרחב יותר של תושבי השכונה:

בעוד שמגרשי כדורסל קיימים לתושבי השכונה כאן בסמיכות, מומלץ לגוון לתושבים וילדיהם ולפתוח להם ענפי ספורט נוספים, שאינם בנמצא בסמיכות, אינם מרעישים כמו מגרש כדורסל, מהווים גיוון, ומאפשרים לקהל רחב יותר ליטול בהם חלק, כך שהפארק ישמש להנאת חלק נרחב יותר מתושבי השכונה.

כדורסל הוא בעיקרו ספורט שגברים ובנים נוטלים בו חלק. קיימות לא מעט אופציות להשמשת השטח לפעילות בה יטלו חלק הן בנים והן בנות ואף משפחות, כזה הוא המיני גולף, שטח לגלגיליות, ועוד.

שכנות טובה:

יחסי שכנות טובה קוראים לאימוץ פתרון שלא יפגע ולא יהיה על חשבון האחר. חתירה למגרש כדורסל בכל מחיר, מתעלמת במופגן מבקשות דיירים שלא להקים מגרש שיהווה מפגע רעש ויעיב על חייהם בדירה.

כל הדיירים שדירתן לא פונה לפארק או שנמצאת בבניינים שמרוחקים מהמגרש מצופים לגלות שכנות טובה ולא להתעלם ממצוקת אלו שמגרש הכדורסל יהווה להם מפגע רעש.

שימוש ע"י תושבי שכונות אחרות:

מגרש הכדורסל ישמש גם תושבי שכונות אחרות, ולא יגשים חלומם של הפועלים במרץ להקמתו (תוך התעלמות מהמטרד לאחרים) שיהיה להם המגרש הפרטי שלהם. מותר לציין שהדבר רק יגביר את מטרד הרעש לדיירים.

עריכת סקר:

הקבוצה שמקדמת את מגרשי הכדורסל מבקשת לעשות הצבעה ושהרוב יכריע. זה נשמע לכאורה דמוקרטי, אבל גם דמוקרטיות נאורות מקפידות על שמירת זכויות ואי רמיסת האדם והמיעוט על ידי החלטת רוב.

כך שגם אם תוצאות הסקר יצביעו על רוב, מן הראוי הוא שלא לקבל החלטה להקמת מגרש כדורסל, שכן החלטה כזו פוגעת במגוון רחב של אנשים ובזכותם להנות ממגוריהם ללא מפגעי רעש (בעוד של"רוב" כזה יש פתרונות כאמור בסמיכות לשכונה וחלקם מן הסתם גם לא יהיה חשוף למטרד הרעש).

מה שאנחנו רואים כאן זה כמה חובבי כדורסל חדורי מוטיבציה שמנסים לכפות על שכונה שלמה מגרשי כדורסל, תוך התעלמות מופגנת ממשמעות הפגיעה בתושבים אחרים

חתימה על עצומה זו יש בה רק כדי להתנגד למגרשי כדורסל בפארק קנוביץ (בשכונת קריניצי החדשה) ואין בהם כדי לתמוך בהקמת מגרש גולף דווקא ולא בכל פתרון חלופי אחר (תוך התחשבות בנימוקים שהועלו) שימצא לאזור שנמצא מעל גינת המשחקים וטרם פותח. לאחר מיצוי תהליך החתימות נעביר את העצומה לנציגות השכונה, עיריית רמת גן, הנהלת הפארק הלאומי וכל גורם אחר על מנת להביע את ההתנגדות של התושבים לבנייה.

11/05/2020
10/05/2020