תמיכה ציבורית בהקמת מפעלי מחזור - השקעה באיכות חיי החברה ורווח כלכלי.

תמיכה ציבורית בהקמת מפעלי מחזור - השקעה באיכות חיי החברה ורווח כלכלי.

מספר חתימות

17
 
1,000  
פורסם בתאריך: 22/04/2013
 

 

לראש ממשלת ישראל,                           מר נתניהו

לשר האוצר,                                         מר לפיד

לשר הפנים,                                         מר בנט

לשר האנרגיה והמים, פיתוח הנגב והגליל, מר שלום

לשר הגנת הסביבה,                              מר פרץ

לשר התיירות,                                      מר לנדאו

לשרת המשפטים,                                 גב' לבני

לשר ביטחון הפנים,                               מר אהרונוביץ'

 

פניה

 

                                    ראשהממשלההנכבד, גברותי ורבותי הנכבדים!

 

פונים אליכם אנשים שהודותם אתם נמצאים היום בשלטון, הבוחרים שלכם. אנחנו, בהצבעה שלנו בכם, מקווים שאתם בפעילות שלכם תעסקו בפתרון הבעיות הבסיסיות שקשורות לאיכות חיי אוכלוסיית המדינה. אנו מבינים את כל הבעייתיות של העבודה שלכם בתנאיי המשבר הכלכלי העולמי. לכן אנחנו לא דורשים מכם משהו שהוא בלתי אפשרי, אלא להיפך, אנו מציעים פתרונות אלטרנטיביים שיקלו על המצב שלכם ושלנו גם יחד.

 

המגמה העולמית של עליה באיכות חיי האנושות מתבססת על מתן פתרון למספר בעיות: 1) הבטחת הכנסה קבועה על ידי יצירת מקומות עבודה; 2) רמה גבוהה של שירותי רווחה; 3) יצירת סביבת מגורים בטיחותית שכשירה להתפתחות חיי האדם והחברה.

 

כל מדינה, אם היא רק שמה לעצמה כמטרה לתת מענה על צרכי החברה, חייבת להתעסק בנושאים האלה. אחרת, הציבור יכול להחליף את הנהגת המדינה או לחילופין להפסיק לשתף פעולה ולא להגן על המדינה מפני אויב פנימי וחיצוני. אחד הפתרונות האפשריים לבעיות חברתיות-כלכליות הוא מימוש פרויקטים לאומיים שנבנים על בסיס מערכות אינטגרליות במשק. אנו רוצים להציג בפניכם אחד מפרויקטים כאלה.

 

מהות ההצעה שלנו: על הממשלה להתחיל לטפל בצורה שיטתית באקולוגיה. כן, דווקא באקולוגיה. תחשבו שזוהי הזמנה חברתית קולקטיבית שלנו אליכם. כשלב ראשון צריך להטיל איסור מוחלט על "קבורת" פסולת במזבלות ובמקומות האחסון הרגילים שלה. באיסור זה אתם תצרו תנאים להקמת תחום תעשייתי חדש של מיחזור פסולת והפיכתה לחומרים ואנרגיה משניים.

 

כי הרי מהי פסולת? זהו חומר, ציוד, מערכות, תוצרים חקלאיים ותוצרי גידול בעלי חיים שנשארו לאחר שהשתמשו בהם או לאחר שהם השתיישנו. כש"קוברים" פסולת באדמה, גורמים בזה נזק עצום לטבע ולחברה כולה. מקומות של "קבירת פסולת" מהווים מקורות מזון למכרסמים, חיידקים וציפורים שמפזרים מחלות זיהומיות ותרכובות מזיקות בכל רחבי הארץ. אנו לא יודעים ולא יכולים לדעת, אילו תרכובות מזיקות וחומרים רעילים נוצרים שם שלאחר מכן מסתננים אל תוך מים תת-קרקעיים או נפלטים לאוויר, וכך מתפשטים לכל הכיוונים ולמרחקים גדולים.

 

פסולת "קבורה" היא מקור לעליה בכמות של מחלות נשימה, מחלות אלרגיות, וירליות, אונקולוגיות, המטולוגיות וגנטיות בכל החברה הישראלית. בגלל העליה בתחלואה אנשים פחות באים לעבודה, התוצרת שלהם יורדת, והמדינה מקבלת מזה הפסד כלכלי ישיר. בדרכים שלנו נוסעות משאיות גדולות עם משקל 40 טון שמביאות כל שנה 13 מיליון טון של פסולת למקומות ה"קבורה" שלה. בעבודת סרק זו הן תופסות מסלולי כבישים, מזהמות את האוויר בגזים מזיקים, ומעלות סיכונים לתאונות דרכים. כל זה קורה רק כדי "לקבור" את הפסולת בתוך האדמה. בושה וחרפה! אבל אם זה כבר קורה, אז צריך לעשות עם זה משהו...

 

אנחנו לא סתם פונים דווקא לשרים המוזכרים בין נמעני המכתב. למשרדים שלהם יש קשר ישיר לבעיה.

 

קול הואמה – תנועה ציונית לאומית                                             

     רח' גייסות השריון 4, פ"ת טל: 052-3241672, פקס: 072-282138 [email protected]

 

משרד המשפטים: זה כלל לא נכון לחשוב על פסולת כעל חומר שאין לו בעל הבית. זו בעיה משפטית, שבגללה חברות פרטיות מנכסות את כל הפסולת ולא משלמות על זה שום כסף בתמורה. לכל סחורה שנוצרה או נרכשה יש בעל הבית. אם הוא השתמש בה, הוא עדיין נשאר בעל הבית שלה. זאת אומרת, פסולת גם שייכת לאותו אדם שרכש או יצר את המוצר לפני שהמוצר הפך לפסולת. על פי חוק, בעלות על הרכוש לא מתבטלת עד שהבעלים עצמו לא ויתר על בעלותו. מצד שני, כל תושב ישראל נאלץ לסרב על בעלותו על הרכוש שלו (על פסולת), בגלל שהוא כאזרח שומר חוק צריך לשמור על חוקי התברואה וההיגיינה. לפי נתונים של בנק ישראל, כל אדם נאלץ לוותר על הרכוש האישי שלו (על פסולת) שהשווי שלו עולה על 860$ בשנה. כלומר, משפחה ממוצעת שכוללת 4 אנשים, מפסידה בערך 3500$ כל שנה.

 

ולא רק זה, אלא שגם חברות מסחריות פרטיות בחסות המדינה מאפשרות לעצמן "לגנוב" מאזרחי המדינה את כספם בזה שהן "קוברות" את כל מה שאפשר למכור, ואת כל הרווח הן מכניסות לחשבון הפרטי שלהן. נפחי הגניבה בחסות החוק עומדים על מיליארדי ש"ח כל שנה. אם לא נשנה את המצב, יבוא היום כשהציבור יגיש תביעה ייצוגית נגד ממשלת ישראל, על הסכמה לגניבה חוקית זו ועל אי-נקיטת אמצעים לתיקון המצב. עכשיו הגיע הזמן להבין ולקבל את הרעיון שכל הפסולת מהווה רכוש של החברה והיא שייכת לחברה כולה, ולכן כל הרווחים מהמימוש שלה צריך להחזיר לחברה.

 

משרד לביטחון הפנים: ניכוס המוצר הציבורי והיעדר רישום מסודר שלו גורמים לכך שיש הרבה כסף לא רשום שהולך ל"שוק האפור" ומולבן שם. המצב הזה תומך במימון ובהתפתחות של משפחות וארגוני פשע ובשחיתות בקרב גורמים מדיניים שונים.

 

משרד התיירות: ערים מזובלות, דרכים בינעירוניות מלוכלכות שעמוסות במשאיות של פסולת, כל זה לא תורם לצמיחה של אגף התיירות. לא כל אדם ירצה לטייל במדינה עם שטחים של פסולת ומכולות שמפיצות ריח של סירחון ורקב.

 

כל העולם כבר התחיל להבין שאסור לעשות כך – זה לא תרבותי וגם לא כלכלי. הרי פסולת, כתוצאה משימוש בחומר המקורי שלה, לא משנה את התכונות הפיזיות והכימיות שלו. היא יכולה וחייבת להיות ממוחזרת ולהפוך לחומר ולאנרגיה משניים. זהו פוטנציאל כלכלי להתפתחות של תחום תעשייתי חדש ברמה כלל-ארצית עם חומרי גלם ואנרגיה בעלות נמוכה מאוד עד אפס. "חומר גלם" זה ייוצר באופן קבוע וממקור בטוח, והכמות שלו תגדל יחד עם העליה ברמת חיי החברה. לעומת זאת, היום כל הפסולת פשוט "נקברת" באדמה, כאשר מימדי המזבלה הלאומית הם כל כך גדולים, שעל פניה היה אפשר לבנות עיר שלמה עם 40,000 תושבים, וכל יום היא רק גודלת.

 

כדי לממש את ההצעה שלנו, צריך לבחון מחדש חלק מהקשרים והתקנות שיש במשק. יצירת תחום תעשייתי חדש למיחזור פסולת עשויה להיתקל בבעיות בירוקרטיות. אפשר לפתור את הבעיה במסגרת פרויקט לאומי באופן הבא:

 

מכיוון שמיקום מפעלי מיחזור באיזורים מאוכלסים, בעיקר ברצועת ים התיכון, הוא בעייתי במובן הפסיכולוגי, המשרדלפיתוחהנגב והגליל, יחד עם הקרןלאדמותישראל, יקצו שטחים שנדרשים לצורך הפרויקט, באיזורים המתפתחים – בגליל, בנגב ובאיזור הגבול המזרחי של המדינה. ביצירת מוצר ואנרגיה משניים, מפעלים אלה יהפכו למרכזים תעשייתיים, שסביבם יקומו מפעלים שישתמשו במוצרים אלה. היישובים הקרובים יקבלו מקומות עבודה חדשים ויצמצמו את אחוזי האבטלה שלהם. המומחים הדרושים בתעשייה יקבלו מקומות עבודה עם משכורת טובה, כשהם ישנו את מקום מגוריהם במרכז הארץ לפריפריה, קרוב למקום העבודה. זה יתרום לאיזון בהתאכלסות של איזורים שונים בארץ. תעשיית הבנייה והנדל"ן תקבל אימפולס נוסף להתפתחות שלה בפריפריה.

 

המשרדלהגנתהסביבה, יחד עם משרדהתמ"ת, יבחרו בטכנולוגיות המפותחות והנחוצות ביותר לכל איזור ואיזור. היום קיימת מציאות בלתי נסבלת, כשלתעשייה מחדירים טכנולוגיות מיושנות, רק בגלל שהן קיימות במקומות אחרים. אנו יכולים להציע טכנולוגיה שמבוססת על פיתוחים בינלאומיים חדשניים ביותר ועל פטנטים חדשים שנרשמו בארץ ושמבטיחים מיחזור מלא ונקי של פסולת, מה שיכול לפתור חלק מהבעיות העומדות כיום בפני החברה הישראלית.

 

משרדהפנים ומשרד האוצר צריכים לאפשר לעיריות לקחת חלק בהקמת מפעלי מחזור ולתת למפעלים אלה סטטוס מוניציפלי כדי לחזק את הרשויות האיזוריות והמקומיות ולהבטיח שחלק מהרווחים ייכנסו גם לחשבון שלהן. זה ייתן לרשויות אפשרות לסגור את הגרעון בתקציב שלהן ואף לקבל עודף תקציבי. כתוצאה מכך, משרדהפנים יוכל להוריד את הסבסוד שלו לרשויות מתקציב המדינה. משרדהאוצר מצידו יוכל

 

קול הואמה – תנועה ציונית לאומית                                             

     רח' גייסות השריון 4, פ"ת טל: 052-3241672, פקס: 072-282138 [email protected]

להרוויח רק מהמיסים והקיצוצים בדמי אבטלה יותר מ- 1.2 מיליארדי דולרים כל שנה, והעיריות ירוויחו יותר

מ- 20$ לכל טון אחד של פסולת ממוחזרת. במצב כזה רשויות מקומיות יהיו מעוניינות בלנקות את האיזור שלהן על ידי איסוף ומיחזור של כמה שיותר פסולת, ובכך הם יעשו את האיזורים שלהם יותר נקיים ונעימים למגורים.

 

אנו מבינים שאין לכם רקע מקצועי בתחום ושכנראה אין גם מספיק כסף בתקציב המדינה וכו'. לכן אנו מוכנים לעבוד יחד איתכם ולהציע טכנולוגיות למיחזור פסולת מלא ונקי, וגם לסייע בלהביא יזמים שישקיעו כסף בפיתוח התחום. כמובן שאנו נוכל לעשות משהו רק אם אתם תרצו לעשות.

 

מה שלא יגידו פקידים למיניהם נגד הפרויקט האינטגרלי שלנו, המדדים שלו מדברים בעד עצמם: רק בתחום התעשייה החדשה ייפתחו יותר מ- 8,500 מקומות עבודה בטוחים, מה שיאפשר ליצור סביב זה עוד כ- 30,000 מקומות עבודה בתחומי השירות. זה אומר שכ- 40,000 איש שמתפרנסים היום מקצבאות ודמי אבטלה על סכום של כ- 2 מיליארדי ש"ח כל שנה, יוכלו לצאת לעבודה. זה ייתן הכנסה של יותר מ- 5 מיליארדי ש"ח לקופת המדינה רק ממסים ישירים. זה יגרום לאיזון מסוים בהתפתחות והתאכלסות של כל איזורי המדינה כגוף אחד.

 

מימוש הפרויקט יגרום לעליה ברמת התפוקה, וכתוצאה לעליה בתל"ג המדינה. הוא יגרום למצב אקולוגי בריא יותר ולירידה בתחלואה. הוא ייתן יותר ממיליארד ש"ח של הכנסות ישירות לרשויות המקומיות והאיזוריות שיוחזרו לציבור באמצעות הורדת מחירי ארנונה, מים וחשמל. הוא יגרום לעליה ברמת האיכות ובכמות השירותים שניתנים לציבור. הוא ייתן יותר מ- 6 מיליארדי דולרים של השקעות חיצוניות בתשתיות תעשייתיות של המדינה. הוא ייתן יצירה של מוצרים חדשים על סכום העולה על 4 מיליארדי ש"ח כל שנה. מדובר ביצירת אנרגיה חשמלית חסכונית בנפח של 7% מהאנרגיה המיוצרת כיום, כלומר יותר מ- 750 מגה-וואט, כאשר האנרגיה הזאת מיוצרת ללא שימוש בחומר גלם פחממני. הוא יעלה את הייצוא של חומרי גלם בסכום העולה על 2.5 מיליארדי ש"ח כל שנה.

 

וכל זה – על מה? בסך הכל, על פסולת!!

 

מה זה אם לא השקעה בעליה של איכות חיי החברה? בסופו של דבר, זה יהיה הוגן כלפי העם שלנו. והעם מצידו יגיב בזה שישמור על המדינה הזאת מהאויבים הפנימיים והחיצוניים שלה. הרי יהיה לו כבר מה לאבד ועל מה להגן.

 

אנו חושבים שיש לכם על מה לחשוב כאן, ואנו מקווים שאתם תקבלו החלטה שתואמת את התקוות של העם שבבחירות האחרונות נתן בכם אמון בהנהגת המדינה.

 

 

 

יו"ר התנועה "קול האומה" מר' נתן אברמוב

 

יו"ר ועדה חברתית-כלכלית של התנועה "קול האומה",

מנהל הפרויקט מר' זינובי בדרין

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

קול הואמה – תנועה ציונית לאומית                                             

     רח' גייסות השריון 4, פ"ת טל: 052-3241672, פקס: 072-282138 [email protected]