עוצרים את סגירת כנפיים של קרמבו

כנפיים של קרמבו היא תנועת נוער ישראלית, שמשלבת בתוכה ילדים ונוער מהחינוך הכללי ומהחינוך המיוחד. ילדים שכל שבוע רק מחכים לפעולה, להיפגש עם החונכים שלהם ולקבל יחס חם ואוהב של חבר ללא תנאי כמו שיודעים לעשות בכנפיים של קרמבו. כבר שנים שכנפיים של קרמבו גורמת לחיוכים על פניהם של אלפי ילדים שלא תמיד רגילים לחייך, משפרת את תחושותיהם ובכך נותנת להם תקווה שמישהו שומע אותם בנוסף לכך התנועה היא גם יוזמה חברתית טובה שמפגישה בין סוגי אנשים שונים בחברה הישראלית. חוץ מזה, התנועה נבחרה על ידי האו"ם כארגון "יועץ מיוחד" בתחום שילוב ילדים ונוער עם צרכים מיוחדים בפעילות חברתית מעצימה. עד היום העמותה נתמכת בשלושה מיליון שקלים בפטור ממכרז כספק יחיד במסגרת מיזם משותף המחייב את אישורו של החשב הכללי. לאחרונה החליטה המדינה להפסיק לתת לכנפיים של קרמבו את התקציב שמשמעותי לתנועה. גורם בכיר במשרד הרווחה, פנה לחשב הכללי בבקשה להמשיך במתכונת זו שנה נוספת, אולם החשב והייעוץ המשפטי במשרד האוצר דורשים פרסום מבחן תמיכה או מכרז - הליך מסורבל שיכול לצמצם בצורה משמעותית את תמיכת המדינה בעמותה עד לביטולו הסופי, ובכך לפגוע באיכות הטיפול בילדים עם מוגבלויות ולכן אסור לנו לאפשר את סגירתו לצמיתות. לאחר הגעה לכמות החתימות הרצויה נשלח את העצומה למי שצריך.

לקריאה עוד על כנפיים של קרמבו

לאתר "כנפיים של קרמבו"

אנא מכם שתפו את העצומה כדי שנוכל להגיע לכמות החתימות הרצויה...

#אלתגזרוליאתהכנפיים

*מכנפיים של קרמבו נמסר: "בימים האחרונים מופצות ידיעות שאינן נכונות לפיהן הגיעו משרדי הממשלה לפתרון אשר יאפשר את המשך פעילות התנועה. לצערנו, למרות הרצון הטוב שהציגו משרדי האוצר, הרווחה והחינוך בפגישה אשר התקיימה היום, *טרם נמצא פתרון אמיתי, יציב וארוך טווח* ואין בכוונתנו להסכים לפלסטר זמני שייתן פתרון למספר חודשים בלבד. אנו נחושים להבטיח כי התנועה תוכל לתת מענה לילדים עם צרכים מיוחדים ובני משפחותיהם בכל רחבי הארץ, לרבות אלפי צעירים ועשרות רשויות מקומיות אשר נמצאים ברשימות ההמתנה ואין ביכולתינו לשרת אותם.ביום ב' צפויה להיערך פגישה נוספת עם הגורמים הרלוונטיים ובסיומה יתברר לאן פנינו מועדות. אנו מודעים לכעס והתסכול הרב שמגיעים מהשטח בשל חוסר הוודאות הקשה, אך בשלב זה מבקשים מכולם להתאזר בסבלנות עוד מספר ימים ומבטיחים להמשיך ולהיאבק בכל האמצעים העומדים לרשותנו עד למציאת פתרון אמיתי, יציב וארוך טווח"

(English text - see below)*

Krembo Wings is the only all-inclusive youth movement in Israel for children and youth with and without disabilities, providing weekly social activities for young people with all types of disabilities together with their able-bodied peers.For the past 16 years, Krembo Wings has been enriching the lives of children and youth with and without disabilities across the country. Their weekly activities enable them to build friendships that would not have been possible otherwise - friendships based on acceptance, equality, and respect. Krembo Wings' groundbreaking model of inclusion has earned them the status of special advisor organization to the United Nations (ECOSOC), recognizing Krembo Wings as a world leader in the inclusion of children and youth with and without disabilities.To date, Krembo Wings has been granted 3 million ILS per year by the Ministry of Welfare, acting as a supplier to the government (without requiring a public tender). The partnership between Krembo Wings and the Ministry of Welfare has been a joint initiative requiring the approval of the Treasury each year. Recently, the treasury decided to stop allowing the funding for Krembo Wings — this funding is crucial for the movement's existence. A senior source in the Ministry of Welfare requested the Treasury to continue this support for another year, but the Treasury and the legal advisor at the Ministry of Finance are demanding the publication of a public tender - a cumbersome procedure that could significantly reduce state support for Krembo Wings causing it to cease its activities. We must not allow politics to close Krembo Wings! As soon as we reach the required amount of signatures, we will send this petition to the relevant officials in the government.

05/12/2018
העצומה השיגה 100,000 חתימות!
04/12/2018
העצומה השיגה 75,000 חתימות!
03/12/2018
העצומה השיגה 25,000 חתימות!
02/12/2018
העצומה השיגה 10,000 חתימות!
01/12/2018
01/12/2018