בועטים את הכהניזם החוצה!

עד כה נאספו: 54 חתימות.

מאיר כהנא היה מנהיג תנועת "כך", שנפסלה מהתמודדות לכנסת ב-1988 בשל הסתה לגזענות. תנועת "כך" גם הוכרזה מאוחר יותר כארגון טרור. ברוך גולדשטיין, תלמידו של כהנא, ביצע מעשה טרור כשטבח במתפללים מוסלמים במערת המכפלה.

כשאנחנו חושבים על כהנא ישר אנחנו חושבים על סלוגנים מטופשים כמו "כהנא צדק" ו-"מוות לערבים". אבל האמת שהרעיונות הלאומניים והקיצוניים הם הרבה מעבר לזה. מדובר בתשתית רצינית ומפחידה. בעבר חברים בארגונו של כהנא בארה"ב הורשעו במעשים אלימים רבים, וגם בארץ כהנא עצמו הורשע במעשי אלימות.

והיום, שוב, הכהניזם חזר לחיינו.

שוב זה קורה. שוב תג מחיר. שוב פשע שנאה. שוב מנסים לפגוע באזרחים הערביים. שוב מנסים לפגוע בדו-קיום. הפעם מדובר בניקוב צמיגים וריסוס כתובות בגוש חלב שבגליל. זה קרה ממש הבוקר (יום ג'). העילה לאירועים, על פי הכתובות במקום, הייתה קריאה נגד התבוללות. קריאה נגד יחסים אינטימיים בין יהודיםיות וערביםיות. קריאה נגד החופש שלנו לבחור את מי לאהוב!

מי מגנה ומתי, אם בכלל - זה לא באמת משנה. התופעות הללו כבר הפכו לנורמה בחברה שלנו. בכל כפר ערבי, בכל שכונה ערבית - יגידו התושבים שהם חזו באירועי תג מחיר. בניקוב צמיגים. בריסוס גרפיטי. בהצתת מכוניות.

האשמה מונחת על אותה סיבה ישנה וידועה - מתן לגיטימציה לכהניזם בחברה.

כי הכהניזם איננה רק תנועה שמתמקדת בנושאים פוליטיים, גבולות וביטחון. ממשיכי דרכו של כהנא ותלמידיו לא מדברים רק על המסורת היהודית. הם מדברים על אהבה (או את מי לא לאהוב, ליתר דיוק). על גזענות.

כעת ממשיכי דרכו של כהנא רוצים להמשיך את דרך הטרור גם לחיים האישיים של כל אחד ואחת מאיתנו.

כשאנחנו נותנים לגיטימציה ללגיטימציה לכהניזם, אנחנו נותנים לגיטימציה לגזענים לאומניים להכנס לנו לחיים, להכנס לנו למיטה, ולהחליט בעבורנו את מי לאהוב ולא לאהוב.

אומרים די לכהניזם! חותמים ומשתפים את העצומה ומבהירים שהכהניזם לעולם לא יהיה לגיטימי אצלנו! אף אחד לא ייתן לגיטימציה לתג מחיר ולהתערבות באהבה הפרטית שלנו.

אנחנו לעולם לא נשלים עם הלאומנות ההזויה של הכהניזם ולא ניתן לה להפוך לחלק מהנורמה החברתית שלנו. לעולם.

23/02/2020
11/02/2020