ד"ר ישראל קסטנר

ד"ר ישראל קסטנר

מספר חתימות

155
 
20,000  

     אנו, החתומים מטה, קוראים לעיריית חיפה למלא אחר החלטתה ולהשלים ללא דיחוי נוסף, את תליית השלט "לזכר ניצולי קסטנר" בגן שהוקם לצורך כך.

     בנוסף לכך אנו קוראים לעיריית תל-אביב – יפו למלא חובה מוסרית ולקרוא רחוב על שמו של ד"ר ישראל קסטנר.

     ישראל קסטנר, אדם אמיץ שפעל בימי השואה תוך סיכון אישי מתמשך ובתושייה עצומה, הציל אלפי יהודים ברכבת המפורסמת ובדרכים נוספות.

לאחר תום המלחמה עלה לישראל, וכאן, לאחר שנים ספורות, מצא עצמו מוכפש ומוכתם בהאשמות שווא. הוא נרצח בתל-אביב, ורק לאחר-מכן טוהר שמו מאשמת הבגידה בידי בית-המשפט העליון.

     חובה לאומית חיונית היא בשבילנו לחדול משנאות העבר ולהכיר במה שחקר ההיסטוריה מלמד אותנו: האיש קסטנר לא דאג לעצמו ולמקורביו על חשבון אחרים שנרצחו, אלא להפך: עשה מאמצים עילאיים והשתמש ביכולותיו יוצאות-הדופן על מנת להציל עוד ועוד יהודים שנידונו למיתה על- ידי השלטון הנאצי.

     בישראל מכבדים את הנופלים. בישראל מנציחים את זכרם של חסידי אומות העולם. הגיעה העת לכבד, ולו במעט, את זכר האיש האמיץ. להפוך את ההשמצות לזיכרון של כבוד ולחנך לאורו על אהבת האדם ועל ערך החיים.

     ברכבת הידועה כרכבת-קסטנר ניצלו כ-1,684 נפש. כ-18,000 נפש ניצלו ברכבות העבודה לשטרסהוף ולמחנות עבודה  אחרים באוסטריה, בין השאר בזכות פעילותו וקשריו של קסטנר עם השלטון הנאצי. קסטנר ו-ועדת ההצלה אף שלחו מבודפשט ציוד ומזון על מנת להקל על חיי יהודים אלה.

     קסטנר והוועדה דאגו לסייע לפליטים יהודים שנמלטו להונגריה מארצות אירופה הכבושות. הם שלחו סיוע של ציוד ומזון לאוסקר שינדלר כדי לסייע בהצלת היהודים "שלו".

     ד"ר קסטנר גייס את עזרתו של הקצין הנאצי קורט בכר למניעת השמדתם של השורדים במחנות, ומאמץ זה היה אחד הגורמים שהביאו להצלתם של עשרות אלפי יהודים נוספים.

     בואו נשתחרר מהמרירות ומהכעס. בואו נקרא בתל-אביב, העיר שבה חי את שנותיו האחרונות ושבה  נרצח, רחוב על שמו של האיש האמיץ ד"ר ישראל קסטנר.

 

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

18/11/2012
העצומה השיגה 100 חתימות!
18/10/2012
העצומה נפתחה