ישראלים דוברי רוסית נגד גירוש מבקשי מקלט

אין תמונה

Мы, нижеподписавшиеся русскоязычные израильтяне, выражаем решительный протест против принудительной высылки беженцев. Мы считаем этот шаг бесчеловечным и недостойным, обрекающим десятки тысяч людей на неизвестность, возможно, на смерть, голод, пытки и дальнейшие скитания в поисках убежища. Когда-то эти люди пришли в нашу страну, рассчитывая на спасение от опасностей, грозящих им на родине. Они нуждаются в нашей защите.

В 1951 году наше государство стало инициатором подписания Конвенции о статусе беженцев. Когда-то мир содрогнулся, узнав о судьбах людей, погибших из-за того, что им отказали в предоставлении убежища. Конвенция о статусе беженцев была подписана, чтобы больше никто и никогда не оказался в положении никому не нужного изгнанника. В память о жертвах Катастрофы мы просим правительство Израиля остановить депортацию, рассмотреть просьбы о предоставлении статуса беженца и уладить ситуацию в Южном Тель-Авиве с учетом интересов всех его жителей.

אנחנו, הישראלים דוברי הרוסית החתומים על העצומה, מביעים את מחאתנו הנחרצת נגד גירוש בכפייה של מבקשי מקלט. אנו מאמינים כי מעשה זה אינו מוסרי ואף אינו אנושי. אם הגירוש יתבצע כמתוכנן, עשרות אלפי אנשים ישלחו היישר לידיו של הגורל הבלתי נודע, עלול אף להיגזר עליהם מוות, רעב, עינויים או המשך של מסע החיפוש הנואש אחר מקום מחסה. מבקשי מקלט אלו הגיעו אלינו בתקווה למקום מסתור בטוח מהסכנות המצפות להם בארץ מולדתם. הם זקוקים לעזרה בסיסית המגיעה לכל אדם – מימוש הזכות לחיים והגנה. בשנת 1951, לאחר שכל העולם נרעד למראה כל אותם האנשים שנספו כתוצאה מכך שבקשותיהם למקלט וביטחון סורבו, ישראל יזמנה את האמנה בדבר מעמדם של פליטים. האמנה נחתמה בכדי למנוע את אותו המצב בו אדם הופך לגולה חסר תקווה. מתוך כבוד עמוק לשואה, אנו מבקשים מהממשלה, למנוע גירוש בכפייה, לבחון בכובד ראש את הבקשות לקבלת מעמד פליט ולפתור את המצב בדרום תל אביב תוך התחשבות בצורכיהם ובזכויותיהם של כל תושביו למען החיים המשותפים והבטוחים בעיר ובמדינה.

31/01/2018
30/01/2018