סיוע בטיפול בהפרת קניין רוחני

מספר חתימות
1 |
|
100 | |
שלום רב,
בהמשך לכתבה בפורסמה בעיתון TheMarker בתאריך ה25 לפברואר 2022, שכותרתה " המנכ"ל שגילה שהחברה שלו שוכפלה - בבניין בן שש קומות בהודו", אנו הח"מ, מנכ"לי חברות ישראליות מהמובילות במשק הישראלי אשר פועלות מזה שנים כחברות גלובליות ומעסיקות בארץ ובחו"ל אלפי עובדים קוראים לכם לפעול ולסייע לחברות ישראליות להגן על הקניין הרוחני שלהם בכל העולם בכלל ובהודו בפרט. הפרת קניין רוחני גורמת לנזקים כלכליים עצומים ומייצרת חשש אמיתי לפעול ולייצא טכנולוגיות ושירותים למדינות בהם אכיפה בנושא קניין רוחני היא נמוכה. אשר על כן, ועל רקע מערכת היחסים הטובה עם הממשל ההודי, אנו זקוקים להתערבותכם מול מקבלי ההחלטות הרלוונטיים על מנת להפסיק את התופעה של הפרת קניין רוחני שנראה שאינה מקבל טיפול הולם.
כידוע, ביום 25.6.17, התקבלה החלטת ממשלה 2783 שעניינה חיזוק הקשרים עם הרפובליקה של הודו שבה נקבע, בין היתר, כי יש: "...לרכז מאמץ ממשלתי לחיזוק הקשרים המדיניים, הכלכליים, המדעיים והתרבותיים עם הודו, ועל מנת לאפשר את מיצוי הפוטנציאל הכלכלי הגלום עבור המשק הישראלי... האצת צמיחת המשק הישראלי באמצעות הרחבת שיתוף הפעולה עם הודו, בהתבסס על שילוב היכולות של שתי הכלכלות ולטובת שתי המדינות. כן נקבעו יעדים אופרטיביים להחלטת הממשלה בהגדלת היקף יצוא הסחורות והשירותים של ישראל להודו ב-25% בתוך ארבע שנים והגדלת מספרן של החברות הישראליות המייצאות להודו.
בנוסף נקבע כי יש לפעול, בתיאום עם משרדי הממשלה הרלוונטיים: לשיפור התשתית הכלכלית ותנאי הסחר עבור חברות שפועלות בהודו.
לצערנו, בכל הנוגע ל"תשתית הכלכלית ותנאי הסחר" עבור חברות ישראליות כמונו שפועלות או שוקלות לפעול בהודו בעתיד, אנו יכולים להעיד כי המצב הולך ומידרדר וככל שזכויות הקנייניות של חברות ישראליות לא יישמרו, הדבר עלול ישפיע על היקף ההשקעות שלנו בפיתוח מוצרים ושירותים חדשים בגלל הפגיעה הכלכלית מצד אחד ומצד עלול להשפיע על ההחלטות העתידיות שלנו שלנו לגבי פעילות עסקית בעולם בכלל ובהודו בפרט, עניין שהוא בוודאי גם אינטרס של הודו ומדינות נוספות.
נשמח מאוד לטיפולכם הדחוף.