אינטרנט מהיר, זול והוגן בישראל

אינטרנט מהיר, זול והוגן בישראל

מספר חתימות

19
 
5,000  
פורסם בתאריך: 31/12/2010
 

מצב האינטרנט בישראל הינו גרוע ביותר ביחס לשאר מדינות העולם המערבי. אנו, גולשי האינטרנט בישראל מבקשים להפסיק לחיות במדינה ששירותי האינטרנט שבה מתאימים לאלו של מדינת עולם שלישי, ומבקשים ואף דורשים שיערכו השינויים המתאימים, ויוטלו על הן על ספקיות האינטרנט והן על חברות התשתית הגבלות ודרישות שונות על מנת להבטיח לנו את איכות הגלישה המגיעה לנו, וקיימת כבר שנים בעולם המערבי.

השינויים אותם אנו, החתומים בעצומה, מבקשים:

  1. מהירות האינטרנט הממוצעת בישראל היא 5.6 מגהביט בשניה, מאחורי ערב הסעודית, טורקיה, צ'ילה, פולין וכ־60 מדינות נוספות. המהירות הממוצעת בעולם המערבי היא 14 מגהביט בשניה. אם לשפוט על פי מהירות ההעלאה, המצב גרוע עוד יותר ומדינת ישראל מתמקמת מאחורי כמעט כ־90 מדינות. הבדל המהירויות המשמעותי נובע מהפרשי מחירים אדירים בין ישראל לעולם המערבי. אנו מבקשים ודורשים שמשרד התקשורת, הרשות להגבלים עסקיים וכל שאר הגורמים הקשורים לדבר יעשו מאמץ מקסימלי כדי לכפות הורדת מחירים משמעותית הן בחברות התשתית, בזק והוט; והן בספקיות האינטרנט על מנת להשוות את המחירים למחירים באירופה, וזאת ללא קשר לכניסתה העתידית של חברת החשמל לשוק שתכפה הורדת מחירים על החברות האחרות.
  2. האינטרנט במאה העשרים ואחת הינו כלי בו תלויים אינספור אנשים, ואי זמינותו של הכלי בגין תקלות או עבודות תשתית מסוגלת לגרום נזקים. יש לדרוש מחברות התשתית להתריע בפני לקוחותיה 24 שעות מראש לפני עבודת תשתית שעשוייה למנוע או לשבש באופן משמעותי את הגישה לאינטרנט.
  3. שירותי הלקוחות של חברות התשתית נוטות לפעמים לספר ללקוח המתלונן על תקלה בגלישה על עבודות תשתית או תקלות ארציות למינהם, לעיתים כאלו שלא התקיימו מעולם. על מנת למגר את התופעה, יש לדרוש מחברות התשתית להחזיק תיעוד, שיהיה זמין ויבדק על ידי משרד התקשרות, של תקלות ועבודות תשתית אזוריות וארציות. התיעוד יוכל גם לשמש כמדד לאיכות השירות של החברות בידי לקוחות מתלבטים.
  4. התחייבות היא הסכם דו צדדי. במדינת אין כמעט עסקאות הקשורות בחיבור לאינטרנט שלא דורשות התחייבות מצד הלקוח וקנס התנתקות במידה ויתנתק לפני תאריך מסויים. אך אם לקוח מסויים משלם עבור שירות מסויים, ומקבל באופן שיטתי וקבוע שירות נחות יותר, עליו להיות זכאי להתנתק מהספקית או התשתית האחראית לבעיה בכל עת וללא קנס. כך למשל, תלויה מהירות האינטרנט בתשתיות מסויימות בלא מעט גורמים. אם לקוח מסויים משלם לדוגמא עבור מהירות של 5 מגה ביט, אך בפועל מקבל רק מהירות של 3 מגהביט, מן הראוי שיהיה ראשי להתנתק מן השירות ללא קנסות.

אנו מקווים ומאמינים שמשרד התקשורת, הרשות להגבלים עסקיים וכל שאר הגורמים הקשורים לעניין יעשו את המקסימום כדאי לענות על בקשותינו ולשפר את איכות הגלישה בישראל.

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו