לחייב עריכת הסכם-ממון לפני כל נישואין.

מספר חתימות
0 |
|
10,000 | |
דורשים חוק או תקנה שיחייבו את העומדים להנשא להכין הסכם-ממון, שיבטיח את חייה התקינים של המשפחה ויתן מענה למקרה שלא יהיה. בדור האחרון אנו שומעים יותר ויותר על נישואין שלא עלו יפה ואף הגיעו לגירושין. לכן החכם מקדים תרופה ועורך הסכם ממון. הסכם הצופה פני עתיד לכל מקרה שלא יהיה, הוא קובע בדיוק את כל הדברים כך שהפירוד יהיה יפה, ללא סחיטות ועינויי סחבת. הסכם-ממון הוא בעצם הרחבה של הכתובה, באשר הוא מוסיף פרטים רבים וחשובים, ולא רק על זמן הפירוד אלא, ובעיקר, גם משך החיים המשותפים, כולל חינוך ילדים, מגורים וכו\'. הוא מסדיר בנועם את חיי הנישואין ומונע צפיות מוגזמות. דומה הדבר לפנקס קופת-חולים המסדיר את ענייני הבריאות של הגוף - עושים ומקוים שלא נצטרך.
כיום אפשר לערוך הסכם-ממון גם לבד, ללא עו"ד וללא הוצאות מיותרות. לשם כך יצאו מאמרי הדרכה באינטרנט, ועוד. אחד הטובים הוא ספר, מדריך מפורט וידידותי לעריכה עצמית של הסכם שיהיה מקובל גם בבית הדין הרבני וגם לפי החוק. יש במדריך גם נוסחים מוכנים של הסכמים שהיו ואושרו, אחד מהם עשוי להתאים לכם. כן יש שם מפתח לנושאים השונים העשויים לבוא בחשבון בזמן עריכת הסכם. כמו כן מובאים בו השלחן-ערוך וההלכות הקשורות, ומאידך דברי החוקים לפרטיהם. כן מוסבר היטב כיצד יקבל ההסכם תוקף ויחייב את בית-הדין והצדדים למלא אחריו. המדריך ערוך בידי דיינים, רבנים, עו"ד ומשפטנים המומחים בנושא. יצא לאור ע"י "עינב הפקות" דולב ד.נ. מודיעין טלפונים: 0573110145 029973696.
כל גירושין הם מסכת קשה של צער וייסורים לבני הזוג, למשפחותיהם ובמיוחד לידיהם. גם ההוצאות הכרוכות בכך לא קטנות. לכן, בימינו שאחוז הגירושין גבוה נכון לחייב בחוק או תקנה שכל זוג יערוך ויחתום על "הסכם-ממון", הסכם הצופה עתיד ונותן מענה לכל מקרה, ולא רק בענייני ממון, ובכלל זה אם יהיה צורך להתגרש. להסכם אפקט חיובי גם למשך חיי הנישואין הואיל והוא מונע ציפיות מיותרות. כבר היום מי שמתחתן בנישואין שניים עורך הסכם כזה. אולם זוג צעיר נמנע מהדבר בגלל חוסר הנעימות הכרוכה בזה. לכן כמו שיש חובה לחתום על "כתובה" הבאה לדאוג לזכות האשה בזמן נישואיה ולאחריהם, נכון להרחיב זאת ע"י הסכם חובה שיתן מענה למקרים של חילוקי דעות, או רצון להפרד. הסכם כזה אינו יכול להיות שווה לכל זוג, ולכן יש "לתפור" לפי הנתוני הספציפיים של כל זוג. חובה כזו תבטל את חוסר הנעימות האמורה. בפועל גם אם אין "הסכם ממון" כמעט כל הגירושין נעשים אחרי הסכם שנערך ע"י עורכי-הדין של הצדדים. לכן במקום לעשות הסכם כזה לאחר הסכסוך והעוינות בין בני הזוג, עדיף לעשות הסכם מראש בזמן שיש אהבה וחיבה. ממש כמו בביטוח, אדם לא חושב על תאונה שתהיה לו חלילה ובכל זאת הוא חייב בביטוח לכל צרה שלא תבוא.העצומה קוראת לממשלה לחקוק או להתקין תקנה כזו, שתהיה ברכה ברכה עצומה לכל. יצויין שגם הרבנים והדיינים ממליצים על כך. יש מדינות כגון באה"ב שהדבר מקובל מאד בין היהודים. יש כיום חומר הדרכה לעריכת הסכם-ממון גם באופן עצמאי, ללא עו"ד, ובקלות. יש כבר גם מדריך מלא וידידותי כזה עם דוגמאות רבות שאחתמהן מתאימה לכל זוג עם התאמה כלשהי. המדריך נקרא "הסכם ממון" בהוצאת "עינב הפקות" - דולב. אפשר למצוא הדרכה חינם גם באינטרנט.הצבעתכם על עצומה זו תזרז את הדבר מאד.בתודה העורכים