שוויון בנטל של אזרחי ישראל

פורסם בתאריך: 31/03/2024

אל נשיא מדינת ישראל, ראש הממשלה, שר הביטחון ואל חברי הכנסת מכל הסיעותאנו, 10000 החותמים על עצומה זו, אזרחיות ואזרחים, הדורשים להשמיע את הקול שלנו הדורש שוויון בנטל בגיוס אזרחי ישראל, כולם, כולל חרדים וערבים, ומבקשים להשפיע על החלטות הממשלה בנושאהשנה האחרונה הייתה השנה הקשה ביותר שידעה מדינת ישראל אי פעם. שנה של אתגרים, קרבות ומלחמה קשה עם האויב ומאבקים ואתגרים לא פחות מורכבים בתוך העם. ראינו אלפי חיילים וחיילות נפצעים, ומאות נוספים שנפלו בקרבות. נשים, גברים, חיילי סדיר ומילואים. לאור המציאות המורכבת, והמלחמה שנמצאת בעיצומה, צה"ל נמצא כיום במצב של חוסר בכוח אדם, שמהווה איום חמור על ביטחון מדינתנו.חיילים וחיילות שמגויסים פרקי זמן ארוכים מאוד, עוזבים משפחות, עסקים, ולימודים, ומסכימים לקבל על עצמם את הסיכון הגדול ביותר ולמסור את חייהם בשביל המדינה. חלקם נתקלים באתגרים נפשיים ומנטליים, ואף יכולים להשפיע באופן ישיר על ביצועיהם ועל בטחונן.ם האישי.אל מול החיילים והחיילות האלה, ישנו חלק בחברה הישראלית, הפטור מחובת השירות הצבאי בו בזמן שנהנה מזכויות רבות ובמקרים מסוימים אף מזכויות יתר, ללא שום התנדבות או הקרבה לנושא הביטחון הלאומי.אנו דורשים שינוי במדיניות הגיוס והכללת כל אזרחי ישראל בנטל תוך התחשבות בצרכי החברה ובשוויון זכויות וחובות לכל. אנו קוראים לאפשרות להתגייס או לצבא, או לשירות לאומי, כמו גם להתנדבות בצה"ל, למשטרה, לבתי חולים, ולשירות אזרחי. כל אחד ואחת מאתנו יכולים לתרום למדינתנו ולשיתוף פעולה הנושא חלק בנטל למען ביטחונה בצורה שוויונית ודמוקרטית.