בית כנסת הלכתי ונעים באוניברסיטת אריאל

פורסם בתאריך: 03/07/2018

בימים אלה של בין המצרים, בהם אנחנו אבלים על חורבן הבית שנחרב בשל שנאת חינם. פולמוס המחיצה בה האמירה היא שההלכה שייכת רק למי שמתפקד עם דעה הלכתית מסוימת, זה לפספס את הנקודה. תליית שלטים כמו 'על פי ההלכה- מחיצה זו היא פסולה' ואמירות כמו- 'גם ככה אין לנשים חובה הלכתית בתפילה'  היא אולי הדבר הכי מפלג שאפשר לעשות. זוהי התעלמות מוחלטת מגדולי הפוסקים (הרמב"ן) שפסקו שלנשים יש חובה להתפלל תפילה אחת-שתי תפילות ביום ושפסקו שמטרת מחיצה בבית הכנסת היא אך ורק לשם הפרדה (הרב משה פיינשטין מגדולי הפוסקים בארה"ב). בית הכנסת הזה לא שייך רק למקבץ של האנשים שמתפללים בו שלא מצליחים להתרכז בתפילה כשהם רואים אישה או כי לדעתם זה לא הלכתי. בית הכנסת באוניברסיטה שייך לכל יהודי ויהודיה שחפץ/ה לבוא ולהתפלל לקב"ה. מה זה אומר? זה אומר, שאם יש לזה ביסוס הלכתי (ויש לזה) שהמקום יהיה יותר מזמין לנשים להתפלל בו- זה מבורך, ושבית הכנסת יהיה יותר אסתטי ולא מכוסה באלבד- זה מבורך, ושנצליח ערב חורבן בית תפילתנו להראות שאנחנו מסוגלים לחיות ולהתפלל לצד יהודים שפוסקים אחרת מאיתנו- זה בכלל מבורך. שנזכה.

מוזמנים לחתום על עצומה זו- בעד השארת המחיצה ההלכתית והמחוררת אשר תאפשר לבית הכנסת של אוניברסיטת אריאל להיות טיפה יותר נעים לכולנו.