אמרו די לחוק המרכולים!

אין תמונה

פורסם בתאריך: 11/01/2019

ב03.12.2017 אושר סופית חוק המרכולים, חוק המרכולים אומר כי כל עסק שעוסק במסחר (ולא בבידור, כגון בתי קולנוע תאטרונים וכו)  במדינת ישראל לא יכול להיפתח בשבת ובמקרה של פתיחה בשבת המקום יקבל קנס של כ470 שקלים, לחוק לקח זמן רב מהרגיל עד שעבר וגם כאשר עבר הוא עבר בקושי (כ56 בעד אל מול 54 נגד) מה שמצביע על הבעייתיות של החוק ועל ההתנגדות הגדולה של רבים מחברי הכנסת ורבות מהעיריות הגדולות פנו לבג"ץ שוב ושוב על מנת שיפסול את החוק ולמרות הסכמתו של בג"ץ,הכנסת חוקקה את החוק השערורייתי הזה למרות התנגדותם של כמות נכבדת ביותר של אנשים ומוסדות, בנוסף לכך ניתן לראות מנתונים שונים התנגדות נחרצת לחוק המרכולים, בעיקר בערים חילוניים כמו תל אביב ולכן, אנו מאמינים כי חוק זה הינו חוק רע שמזיק למרקם החיים המשותפים של דתיים וחילוניים ובמקום לחיות ביחד בהסכמה הוא מכופף ידיים וכי על הכנסת לבטל אותו ולכן אנו פונים אליכם, אזרחים, שתחתמו על העצומה הזאת ובתקווה לעלות את החוק הזה חזרה על השולחן בתקווה שהכנסת תעשה צדק ותבטל את החוק הלא חוקי והנוראי הזה.