אשדות יעקב החינוך החברתי לילדי כיתות ד-ה-ו

אין תמונה

מספר חתימות

42
 
80  
פורסם בתאריך: 23/07/2015
 

אנו, הורי הילדים הרשומים בכיתות ד', ה', ו' לשנת תשע"ו, פונים להנהלת החינוך החברתי  לאור חששותינו לגבי מסגרת החינוך החברתי שמתוכננת לילדינו בשנת הלימודים הבאה.

ע"פ המודל שהוצג לנו ע"י הנהלת החינוך החברתי,  ולאור הניסיון שצברנו במהלך השנה הנוכחית, אנו חוששים מאד מההשלכות האפשריות של ההחלטה שהתקבלה במערכת, לצרף את ילדי שלושת השנתונים, כלומר ד-ה-ו בבית כולל אחד, סה"כ כ- 70 ילדים משני הקיבוצים.

בתוך כך אנו מוטרדים במיוחד מהנושאים הבאים:

  1. העובדה שמדובר בכמות ילדים גדולה במתחם אחד לא גדול במיוחד.
  2. שילוב גילאים שאינם מתאימים להיות יחד, במיוחד בני/בנות כתה ד' עם בני/בנות כתה ו'.
  3. מוגנות בסיסית לוקה בחסר כתוצאה מהיעדר יכולת פיקוח על כל הילדים בכל הזמן
  4. פוטנציאל גבוה למצבים קשים מבחינה חברתית שלא יוכלו להיות מטופלים מהשורש בזמן אמת.
  5. הורדת יום פעילות שבועי לכל כיתה (בנוסף ליום שלישי בו ישנה פעולת ערב של הנוע"ל ואז אין פתרון בשעות הצהריים לילדים שהוריהם עובדים). זאת בעקבות הניסיון לפצל את פעילות השכבות לזמנים נפרדים, לאור מספר הילדים הגדול יחסית.
  6. צפיפות ועומס בימי הפעילות בהם נמצאים כל הילדים יחד, במיוחד בימי שישי ובחופשים.
  7. ולבסוף, צוות הדרכה מצומצם מדי לדעתנו, ביחס לתנאים המתוארים למעלה, ובתוך כך:
  • תחלופת מדריכים גבוהה במהלך השבוע, כל יום מדריך אחר במקום אחר, ושוב כתוצאה מהפיצול בין השכבות. המשמעות היא שעשוי להיווצר קושי ביצירת קשר אמיתי ועמוק בין המדריכים לילדים, כזה שמבוסס על היכרות קרובה על בסיס קבוע.
  • שימוש יתר במדריכים צעירים מכיתות ט-יב כתחליף למדריכים בוגרים, זאת למרות שהם אינם יכולים לשמש לדעתנו תחליף הולם באופן קבוע ו/או במצבים מורכבים שמתרחשים לא מעט.

אנו פונים  להנהלת החינוך החברתי  לאחר שדנו בדברים אלו בינינו לבין עצמנו, והגדרנו את מה שלטעמנו הוא מינימום הכרחי, כלומר חייב להינתן באופן בסיסי במערכת חינוך שרואה את עצמה איכותית, תומכת ואף בונה, מצמיחה ומעצימה. בהתאם לזאת, אלו הם התנאים שאנו מצפים למצוא במסגרת הבית הכולל לשנת הלימודים הבאה:

  1. קבוצה/בית יורכבו משני שנתונים לכל היותר - ולא שלושה שנתונים במסגרת אחת.
  2. לכל שכבת גיל יהיה מדריך בוגר קבוע אחד (לפחות) שיהווה דמות חינוכית מלווה קבועה לכל השבוע. בקבוצה/בית שיש בה שתי שכבות יחד, יהיו לפחות שני מדריכים קבועים.
  3. סה"כ צוות ההדרכה יחושב לפי יחס של 1:15 ילדים למדריכים, כנהוג ומקובל במסגרות חינוכיות בלתי פורמליות בגילאים אלו.
  4. מערכת השעות תבנה כך שהילדים יהיו בבית ארבעה ימי פעילות מלאים בשבוע, לא כולל פעילות הנוע"ל.
  5. פעילות תנוער הנוע"ל, אם תמשך, תתאפשר לכלל האוכלוסייה בישוב ולא רק לילדים שרשומים בחינוך הבלתי פורמלי במהלך כל השנה.

לאור הדברים הללו, אנו פונים בזאת אליך ואל הנהלת הקהילה, ומבקשים לערוך בהקדם האפשרי פגישה בנושאים אלו.

עוד אנו מבקשים להזמין לפגישה זו, מלבד את מנהלי הקהילה משני הקיבוצים ואותך כמנהל החינוך החברתי, גם את צוות המדריכים הרלוונטי, וכן עד כמה שניתן במסגרת לוחות הזמנים והאילוצים השונים, גם את נציגי מרכז עידן שבעמק הירדן ונציגי מחלקת החינוך הבלתי פורמלי של התק"מ.

שני הגופים האחרונים מלווים להבנתנו את החינוך החברתי כאן, והם יוכלו בוודאי לתרום מניסיונם החינוכי. העובדה שהם מהווים גוף מקצועי וחיצוני תוכל בוודאי גם לסייע לנו כולנו להגיע להבנות בנושאים הבוערים שעל הפרק, בזמן קצר יחסית.

אנו קוראים לך בדחיפות למצוא פתרון הולם לשנת הלימודים הבאה, תוך התייחסות בכובד ראש לנקודות שהועלו כאן. כל אלו הן סוגיות כבדות משקל שאנו רואים בחומרה.

בנוסף, רוצים לשתף, כי אנו מחתימים בימים אלו את ההורים שמסכימים עם הטענות והדרישות שמוצגות במכתב זה, כדי שיובן שזוהי תחושה בקרב כמות נכבדה מאוד מתוך הורי הכיתות המדוברות ולא מספר הורים מצומצם.

מצפים ומקווים לדיון דחוף בנושא כדי שנוכל לפתוח את שנת הלימודים בהשתתפות מלאה ושמחה שלנו, ההורים.

 הורי הילדים שעולים לכיתות ד-ה-ו 

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו