הצילו את שרותי השיקום

מר ניצן הורוביץ – שר הבריאות

מר אביגדור ליברמן – שר האוצר

ד"ר טל ברגמן לוי – ראש אגף בריאות הנפש, משרד הבריאות

עצומה - קריאה להצלת שירותי השיקום בבריאות הנפש בישראל!

אנו, אנשי ונשות המקצוע בשיקום בבריאות הנפש, העובדות.ים במסגרת "חוק שיקום נכי נפש בקהילה (2000)"  מתריעות.ים בחתימתנו על עצומה זו על קריסת שרותי השיקום בישראל!

אנחנו מחזיקות.ים את התקווה עבור מתמודדי הנפש שהינם מקבלי ומקבלות השרות שלנו אך התקווה שלנו עבור עצמנו, אנשי ונשות הצוות, דועכת והולכת.

כואב לנו להבין כי תחום בריאות הנפש סובל מסטיגמה המופנית כלפי מתמודדי הנפש כמו גם כלפי א.נשי המקצוע העובדות.ים בתחום, הן על ידי קובעי המדיניות והן על ידי החברה הישראלית כולה.

קובעי המדיניות במשרדי הבריאות והאוצר אינם מבינים את משמעות קריסת התחום, המואצת בשל מניעת תקציבים מותאמים למציאות הנוכחית בה עולה מדי יום הדרישה לקבלת שירותי שיקום. ישנה התעלמות מוחלטת מהפערים המשמעותיים בין הסטנדרטים הלא עדכניים לדרישות המשתנות המוכתבות על ידי המציאות.

תחום שיקום בריאות הנפש סובל מזה שנים מתת-תקצוב המאלץ את ספקי סל שיקום השונים להציע תת-תנאים לעובדיו. קיימת נטישה המונית של א.נשי מקצוע וכמעט ואין גיוס א.נשי  צוות חדשות.ים לעבודה בשיקום. עובדות.י שיקום בכל התפקידים משתכרות.ים שכר התחלתי נמוך, ללא אופק לקידום כלכלי, ההתפתחות המקצועית איננה מתוגמלת כראוי וכדומה.

ללא השקעה כלכלית ומקצועית מותאמת, הקיפוח וההדרה אותם חווים מקבלי השירות וא.נשי הצוות יובילו בקרוב לסגירת שירותי השיקום ולהפקרת מתמודדי הנפש ומשפחותיהם!

הצילו את שירותי השיקום!

23/07/2022
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
06/07/2022
04/07/2022