אל תכריחו אותן להופיע באריאל!

אין תמונה

עד כה נאספו: 386 חתימות.

לכבודמר נעם סמל

מנכ"ל התיאטרון הקאמרי

א.נ.

לפני שנתיים נכנעת אתה, כמו יתר מנהלי התיאטרונים בישראל, ללחץ ולאיומים הכספיים הבוטים שהפעילה ממשלת ישראל, והסכמת לקיים הצגות בהתנחלויות אריאל וקרית ארבע שמעבר לקו הירוק. לפחות, באותו הזמן הצהרת כי התיאטרון הקאמרי לא יאלץ שחקנים להשתתף כנגד צו מצפונם בהצגות שיתקיימו בהתנחלויות. עתה מסתבר כי גם במעט הזה אינך עומד, וכי הנהלת התיאטרון הקאמרי משתמשת כלפי שחקניה שלה באותו סוג של לחצים כספיים בזויים שהממשלה הפעילה נגד התיאטרון.

אנו החתומים/ות מטה קוראים לך לכבד את הכרעתן המצפונית של שחקניות ההצגה "החברות הכי טובות", שאינן רוצות להופיע בהתנחלות אריאל. לא יכול להיות ערך אמנותי להצגה שהשחקניות בה אולצו להופיע כאנוסות, נגד רצונן ונגד צו מצפונן ובשל איום על מקור פרנסתן.http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4465537,00.html

To

Mr. Noam Semel

General Manager

The Cameri Theatre

Tel Aviv, Israel

Dear Sir

Two years ago you, like the rest of the managers of the Israeli theaters, agreed to hold theatrical performances in the Israeli settlements of Ariel and Kiryat Arba on the West  Bank. At that time you at least pledged that Cameri Theater actors would not be compelled to perform at settlements against the dictates of their conscience. Now it turns out that you do not adhere even to this minimum pledge, and that the Cameri Theater 's management is resorting towards its own actors to mean financial pressures.

We, the undersigned, call upon you to respect the conscientious objection of the actresses playing in Anat Gov’s "Best Friends" (Hahaverot Hachi Tovot)  who do not want to perform in the settlement of Ariel. There can be no artistic merit in a theatrical performance in which the actresses are forced to appear against their will, in violation of their consciences, and under a direct threat to their livelihood.

19/12/2013
18/12/2013