שוד ההקדשות התימנים בירושלים

פורסם בתאריך: 19/07/2022

לא להאמין.

לאחר גניבות הילדים ורכוש התימנים בעליית היהודים התמימים, שוב אחינו האשכנזים מנהלים לנו את החיים ועושים נזקים כבדים.

מזה קרוב לשנתיים ההקדשות של התימנים בירושלים עברו בהוראת בית הדין להקדשות לניהול על ידי מנהל מיוחד, ללא נאמני הקדש וללא השתתפות נציגי העדה והנאמנים. הניהול הכושל גרם נזק של למעלה ממיליון שקל והתמיכה בפעילות הקהילה מושבתת. שערוריית שכר המנהל המיוחד. בית הדין להקדשות מינה עורך דין אשכנזי לבדוק ולנהל את כל ההקדשות התימנים. לאחר שנה וחצי של עבודת בדיקה וגרימת נזקים כבדים להקדש, הגיש חשבון: 900,000 ש"ח. לפי 500 ש"ח לשעה. בית הדין שילמו כבר למנהל המיוחד 500,000 ש"ח על חשבון הקהילה התימנים וילדי הת"ת ועוד ידם נטויה. שערוריית המכירה. הקדש חיי אדם שייעודו תלמוד תורה תימני בירושלים. לאחר עסקת קומבינציה 40% להקדש, ניצב בניין ענק בן 7 קומות מאוכלס בחלקו. המנהל המליץ למכור את הבניין בזול, כדי לממן את שכרו המופקע. בית הדין להקדשות הורה למכור בדחיפות, בלי לערב את הנהלת הת"ת. בית הדין הטיל חסיון על המכירה. הת"ת הגיש ערעור לבית הדין הגדול והנושא בדיונים. אנו קוראים לרבנים הראשיים 1. להורות לבתי הדין הנכבדים להסיר ידיהם מנכסי העדה ולהחזיר את ניהול ההקדשות לידי נאמנים מטעם הקהילה התימנית. 2. לא למכור את בניין ההקדש עד למינוי הנאמנים וקבלת חוות דעתם. 3. לעצור את התשלום למנהל המיוחד ולערוך דיון פתוח על שכרו. להסיר את החסיונות ממכירת הבניין ומשכר המנהל המיוחד.