פותרים את מחדל החשמל

מר חיים ברוידא, ראש העיר רעננה

ולכל מאן דבעי.

שלום רב.

זהו מכתב בשם כל תושבי הרחובות מבצע קדש, אנילביץ' אלי כהן, מגדל, ההגנה וכל רחוב אשר נפגע מהדברים המתוארים במכתב זה.

במשך השנים האחרונות חל שינוי מהותי באופי השכונה אשר עשרות בניינים בה עברו הליכי תמ"א 38, הכפילו את גודלם ובכך העלו משמעותית את היקף צריכת החשמל. עם זאת - לאורך התקופה הזו לא נעשתה שום עבודה מצד חברת החשמל כדי לשדרג את תשתיות החשמל המיושנות אשר בשכונה ולא מסוגלות לשאת את העומס הנוצר בימים חמים במיוחד בקיץ או קרים וסוערים במיוחד בחורף. אציין לדוגמא את אירועי ינואר 2019, אז במשך שבועיים סבלנו בשכונה מאוסף של לא פחות מ-10 הפסקות חשמל שכל אחת מהן ארכה שעות, אך תקופה זו לא הייתה היחידה בה ספגנו תקלות חשמל משמעותיות.

על בסיס קבוע סובלים תושבי השכונה מהפסקות חשמל לא-יזומות אשר חלקן נמשכות שעות ארוכות. זהו מחדל חמור שמעיב על חיי התושבים בשכונה. רק לאחרונה סיור של הפיקוח העירוני איתר עמוד שמט ליפול ברחוב מגדל ועוד באותו היום החלו עבודות להחלפת העמוד - אך לא נעשו עבודות כדי לשדרג את התשתית.

הדברים מצטרפים גם למקרה המסוכן שאירע בגינת מבצע קדש לפני מספר חודשים, אז ענף עץ קרס תחת העומס של עצמו ישירות על חוטי החשמל המצויים בגינה. הקריסה הובילה למשיכה של חוט החשמל מגן מבצע קדש, שם נפל בצמוד לנדנדות, דרך מגדל המים ועד לרחוב מגדל, שם נפל חוט החשמל באמצע הכביש. במזל רב בלבד לא נפגע איש בתקרית הזו. תקרית זו שיתקה את אספקת החשמל הסדירה בשכונה למשך 12 שעות. חוטי החשמל בגינת מבצע קדש עוברים באופן כמעט מלא בין ענפי העצים העצומים שבשטח הגינה וכל משב רוח שמעט יערער את יציבותו של ענף זה או אחר עלולה להביא למצב נוסף בו תשתית החשמל תיפגע ותשתק את תושבי השכונה במשך שעות ארוכות.

הפתרון הוא אחד ויחיד: חבירה של עיריית רעננה וחברת החשמל יחד על מנת לבצע החלפה מוחלטת של כל תשתיות החשמל בשכונה ללא יוצא מן הכלל. מכיוון שבניינים בשכונה עוד עוברים תהליכי תמ"א 38 ובניינים ישנים שטרם החלו בתהליכים עוד יעברו כאלו בעתיד, על תשתית החשמל לעמוד בהיקף צריכת חשמל עתידי שעוד יגבר, ולא בהיקף הנוכחי הצפוי.

אנו דורשים שעיריית רעננה תיתן מענה מידי ככל הניתן לסוגיה ותגאל את תושבי השכונה מהמטרד הזה. אנו דורשים שעיריית רעננה תדאג להתחיל בשיפוץ מידי בגינת מבצע קדש, בדיוק כפי שנעשה בגינת אנילביץ ובעוד רבים מגני השעשועים ברחבי העיר בימים אלה, ואשר במסגרת שיפוץ זה תפעל עם חברת החשמל על מנת להטמין את כבלי החשמל העוברים בשטח הגינה מתחת לפני האדמה. מקרה נוסף של קריסת עץ על חוטי החשמל עלול להסתיים עם נפגעים, וכל מקרה עתידי שכזה שיקרה הוא באחריותן של עיריית רעננה וחברת החשמל בלבד. גינת מבצע קדש היא אחת מהגינות הבודדות ברעננה אשר בה עוברים חוטי החשמל מעל ראשי השוהים בה.

בברכה,

תושבי הרחובות אנילביץ', מבצע קדש, מגדל, אלי כהן וההגנה החתומים מטה.