עצומה למען הצמחת תיכון פתוח בביה"ס "השיטה" ברחובות

מי אנחנו?

בית הספר "השיטה", בית ספר ייחודי ברוח החינוך הפתוח, פועל ברחובות למעלה מ-30 שנה.

לפני 8 שנים הוקמה בבית הספר חטיבת ביניים. במהלך השנים התבססה וגדלה החטיבה, ובוגריה הם מקור גאווה לכולנו- ההורים וצוות בית הספר.  במסגרות אליהן פונים בוגרי החטיבה הם מתקבלים בברכה וניכרים באיכויותיהם.

מצמיחים תיכון פתוח

אנו, ההורים והמורים של בית הספר, מוצאים כי הגיעה העת להצמיח את חטיבת הביניים  לתיכון שיפעל ברוח החינוך הפתוח, ויאפשר לתלמידי ביה"ס  להמשיך ולהתחנך ברוח זו משך כל שנותיהם במערכת החינוך. אנו מאמינים בדרכו ובעקרונותיו של בית הספר, בערכים החינוכיים שהוא מקנה לתלמידיו ובכך שמדובר במסגרת ייחודית, שיש לשמר ולטפח. אך טבעי בעינינו – ההורים והמורים, ובעיני ילדינו, לאפשר להם המשיך וללמוד במסגרת זו גם בתיכון. יתר על כן, אנו בטוחים כי תיכון פתוח יתן מענה גם להורים ולתלמידים ממוסדות אחרים אשר ימצאו את בית הספר התיכון הפתוח כמתאים לצרכיהם. אנו סבורים שפיתוח של בית ספר תיכון ייחודי ואיכותי  בעיר, הוא מעניינה של הרשות ויכול להביא תועלת רבה לעיר ומשיכה של אוכלוסייה איכותית אליה.

חוסר שיתוף פעולה מצד העירייה

מזה למעלה משנה פועלים ההורים והמורים בביה"ס, בתמיכת המפקחת על ביה"ס  למען הצמחת התיכון. ועדת היגוי שקדה על התכניות, וביה"ס ערוך לפתיחת התיכון בשנה"ל הקרובה. עם זאת, בחודשים האחרונים אנו נתקלים בחוסר שיתוף פעולה מצד עיריית רחובות.

אנו מתקשים להבין את חוסר שיתוף הפעולה מצד העירייה בעניינינו,. בעיר פועל לאורך שנים מוסד חינוכי משגשג, שהדרישה אליו הולכת וגדלה, ותמוה בעינינו כי לא מאפשרים לנו להצמיח תיכון ברוח החינוכית שבה אנו מאמינים.

קריאה לעצומה

אנו, הורי התלמידים  בבית הספר, מבקשים לחנך את ילדנו ברוח ביה"ס הפתוח, ולאפשר להם להמשיך וללמוד בו גם במסגרת התיכון. אנו מבקשים את תמיכת חברי מועצת העיר, גורמי החינוך  המקצועיים בעירייה וראש העירייה במהלך הקמתו של "תיכון פתוח" המשכי לבית הספר הפתוח "השיטה" ברחובות.תושבי רחובות והסביבה - אנא עיזרו לנו להשפיע! חינוך ערכי ברוח בחירה חופשית ולקיחת אחריות הינו בידנו. בידנו להשפיע וליצור מציאות טובה ומיטיבה עבור דור העתיד.הוסיפו כעת את חתימתכם בטופס משמאל למעלה!

22/01/2014
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
08/01/2014
07/01/2014