הסעות תלמידים לא בטוחות בקורונה

אין תמונה

עד כה נאספו: 67 חתימות.

אנחנו, ההורים לתלמידי ראש פינה הלומדים בביה"ס "הר וגיא" בקיבוץ דפנה, מוחים על מערך ההסעות לביה"ס שמספקת המועצה המקומית ראש פינה.

בימים כתיקונם, מפעילה המועצה המקומית ראש פינה מערך הסעות לביה"ס הר וגיא בכמות של 3 אוטובוסים ומיניבוס אחד לטובת הסעת 167 התלמידים.

בתקופת הקורונה, ממרץ 2020 ועד היום, בגין הסגרים וחופשות החגים, נדרשו ילדנו להגיע פיזית לביה"ס כחודשיים מתוך 8 חודשים.

במהלך החודש האחרון, בו הותרה סופסוף הגעת התלמידים לביה"ס – כל שכבת גיל ליום אחד עד יומיים בשבוע – צמצמה המועצה המקומית ראש פינה את מערך ההסעות לכדי אוטובוס אחד עד שניים ביום, ויצרה מצב בו ילדי השכבות השונות מוסעים כשעה לכל כיוון בצפיפות וכדבוקה אחת בעוד שכאשר הם מגיעים לביה"ס הם נחלקים לקפסולות לצורך למידה בטוחה ושמירה על בריאותם. פרדוקס לכשעצמו וסיכון בריאות הציבור של תושבי ראש פינה והאזור כולו.

אך לפני כשבועיים, נדרשו 34 משפחות לתלמידי י"א ו-י"ב לבידוד לנוכח חשיפה לחולה מאומתת בהסעה – וראש פינה שינתה את צבעה מירוק לצהוב בתוך פחות מיממה.

עוד ידוע כי הפער התקציבי הנדרש להוספת עוד אוטובוסים/מיניבוסים וחלוקת הילדים בהסעות ע"פ הקפסולות אליהן נחלקים בביה"ס – משמעותו באלפים בודדים לחודש. פער מגוחך על פניו ועל פני החשיבות בשמירה על בריאות הציבור כולו במושבה.

כן – יש לנו כרגע יתרון לגודל: בגין העובדה שאנחנו מושבה קטנה יחסית וניתן לפתור זאת בקלות.

כן – למרות שמשרד החינוך הוציא הנחיה המאפשרת צפיפות בהסעות תלמידים, ולא באמת דואג לבריאות ילדינו, אנו מצפים שהמועצה המקומית ראש פינה תדאג לכך במקום המדינה ותצמצם את הסבירות להדבקה המונית.

כן - נאה דורש ונאה מקיים: כאשר מצופה מאיתנו התושבים לסולידריות חברתית ובידוד והודעה לרשויות כשמי מאיתנו נחשף לקורונה – אנו מצפים בחזרה שהמועצה המקומית ראש פינה תעשה כל שביכולתה, כולל הסתת משאבים נקודתית למצב חירום מתמשך זה, ותגלה הדדיות ואחריות כלפינו התושבים.

ולא! – לא מצופה שאנו ההורים נשלם תוספת כספית על ההסעות, כפי שהציע ראש המועצה בפגישה עם הורי הנוער. זו אחריות של המועצה המקומית ראש פינה לספק לנו את השירות הזה ולדאוג לבריאות של כולנו!!

אנו מוחים על אופן ניהול מערך ההסעות, מוחים על חוסר הדאגה וחוסר האחריות לבריאות כלל התושבים, ומצפים מהמועצה המקומית ראש פינה, והעומד בראשה, לפעול מיידית ולאלתר להוספת אוטובוסים/מיניבוסים למערך ההסעות כך שילדינו יוסעו לביה"ס "הר וגיא" (אזור הרישום שלנו!) בצורה מרווחת, בטוחה, בריאה ואחראית.

02/01/2021
02/01/2021