לא להעדפת ההורה העשיר בהסדרת משמורת בגירושין

אנו, החתומות/ים מטה, דורשים מממשלת ישראל להסיר מהצעת חוק: הכשרות המשפטית והאפוטרופסות (תיקון- שינוי חזקת הגיל הרך), התשע"ז 2017 (פ/20/4212) את הסעיפים השערוריתיים שהוסיף ח"כ קיש (ומופיעים בתצלום). הסעיף הראשון אומר כי, מחלוקת על המשמורת של ילדים צעירים, במסגרת סכסוכי גירושין, תוכרע על פי היכולת הכלכלית של ההורים, משמע, הילדים יינתנו למשמורת של ההורה העשיר יותר. הסעיף השני אומר כי "בית המשפט לא יביא בחשבון את אופן הטיפול ומידת הטיפול שהעניקו ההורים לקטין בשנתיים שקדמו לפירוד". ילד זקוק ליציבות בחייו, ועל כן, ויחד עם הסדרי ראייה נרחבים להורה הלא משמורן, חייבים לקחת בחשבון מי היה ההורה העיקרי של הילד, אם היה כזה עד לגירושין. בגילאים כה רכים, ילדים זקוקים לבית עיקרי, להמשכיות ויציבות. טלטול מתמיד בין שני בתים בגילאים שמתחת לגיל 4 עשויים לגרום לילדים נזק נפשי רב,  "כך על פי המחקרים שנעשו בנושא התפתחות הילד".

גורמי המקצוע במשרד הרווחה והמשפטים מתנגדים גם הם לסעיפים אלה ותומכים בעקרון כי ילד כה צעיר זקוק ליציבות.

במקום להכניס סעיפים שיביאו לקדמת שיקולי בתי המשפט את טובת הילד, החליט ח"כ קיש לפגוע בילדים. אנו דורשות ודורשים את התערבות הממשלה בנושא כה חשוב שיקבע את עתידם של מאות אלפי תינוקות ופעוטות רכים בשנים.

21/01/2018
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
20/01/2018
19/01/2018