עצירת תכנית כביש עוקף דגניות ומניעת הפגיעה ביער האלונים

18.03.2024

עצומה: עצירת תכנית כביש עוקף דגניות ומניעת הפגיעה ביער האלונים

המועצה המקומית קריית טבעון מקדמת את אישורה של תכנית 306-1139971 כביש עוקף דגניות. התכנית תועלה לדיון בישיבת ועדת משנה ב 26.12.23. מטרות התכנית:

1. לאפשר עיבוי ותוספת יחידות דיור למגורים במגרשים הפונים לואדי ברחוב דגניות, בשטח יער האלונים הקיים.
2. להסדיר כביש חדש מתחת לרחוב דגניות, ברצועת כביש שרוחבה 10 מ'במטרה להפחית את עומסי התנועה במרכז טבעון. הכביש יזרים את התנועה הנכנסת לטבעון דרך רחוב שושנים, כלניות ורקפות, וישוב ויתחבר לעורק התנועה הראשי בסמוך למבנה הדאר במרכז טבעון.

תוכנית זו מהווה פגיעה מהותית בעקרונות התכנוניים עליהם הושתתה הקמת קרית טבעון: שימור השטחים הפתוחים בראשי הגבעות ובואדיות הסובבים את הישוב,  עקרונות המקנים לטבעון את אופייה הנופי הייחודי של "קריה בצל אלונים".

הסדרת רצועת כביש ברוחב 10 מ', ותוספת יחידות הדיור בהתאם לתכנית יגרמו לפגיעה מסיבית ביער האלונים הסובב את רחוב דגניות ולפגיעה אקולוגית ונופית חמורה.

מימוש התכנית יביא לצמצום נוסף בשטח יער אלוני התבור המקיף את קרית טבעון, שריד ליער אלוני התבור שהשתרע בעבר מהגליל ועד השרון. תוואי הכביש החדש, העתיד לחצות את ואדי דגניות  אורנים בחלקו העליון בסמוך לברכת גלי טבעון, וקירות התמך הגבוהים עליהם יתבסס הכביש, יפגעו במעבר בעלי חיים ובקישוריות למטיילים מהרחובות הסמוכים אל היער.

התכנית מבקשת להסדיר את עומסי התנועה במרכז טבעון, אך בפועל תצור "צוואר בקבוק" בסמוך למבנה הדאר בחלק הצפוני של המרכז, ולעומסי תנועה וזיהום אויר ברחובות הדקל, שושנים, כלניות ורקפות, בהם תעבור תנועת כלי הרכב הנכנסת לטבעון.

ישנם פתרונות חלופיים להסדרת התנועה במרכז טבעון, המתבססים על השטחים הבנויים הקיימים, שלא יגרמו לנזק המתואר לעיל ובנוסף, יבטיחו את זכויות הבניה שהוענקו בתכנית טב/105.

אנו קוראים למועצה המקומית קרית טבעון לבטל את התכנית הנוכחית המוצעת, ואת קודמתה  תוכנית טב/105, שיגרמו לפגיעה אקולוגית ונופית ביער האלונים הסובב את קרית טבעון, ובנוסף אינן מהוות פתרון ממשי להסדרת התנועה במרכז טבעון.

עדכון :

לידיעת כל תושבי קרית טבעון:

המועצה אישרה תקדים מסוכן, שישנה את אופיה של קרית טבעון!

תקדים שעלול להוביל להוספת מאות  יחידות דיור בואדיות באזור המרכז,

תוך הריסת היער והצביון הייחודי של טבעון.

*שלב א, כביש "עוקף דגניות"*,

כבר אושר במועצה.

לפני שיגיע גם לרחובות שלכם, לחצו כאן והצטרפו למאבק

עזרו לנו לעזור לכולנו!

לכניסה לכתבה באתר עמותת ונטעת - לחצו כאן

שתפו עכשיו בפייסבוק

05/03/2024
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
26/12/2023
25/12/2023