שמירה על הטבע ועלינו במועצה האיזורית עמק יזרעאל - אכיפת החוק והסדר

אנו, תושבי המועצה האיזורית עמק יזרעאל, מרגישים שבכל הקשור לאכיפת חוק וסדר, המצב במרחבים הפתוחים של המועצה ובשכנות לה, בכי רע - פסולת בניין, פסולת פיקניקים, נהיגה פרועה על שבילי הליכה ריצה ואופניים ובשבילי העפר לרכב, נהיגה על שדות חקלאיים, גניבות חקלאיות, נהיגה בשטחים ירוקים ומלאי פרחים, ירי בצרורות, בניה בלתי חוקית בשטחים חקלאיים, שריפת פסולת, ועוד.

המציאות בשטח מראה שהאכיפה המועטה שמתקיימת בטלה בשישים מול הצורך. לדעתנו, הנושא זקוק למיקוד, לתנופה, ליצירתיות ולתקציבים, בהובלת המועצה. אמנם, התופעות הבעייתיות מתקיימות בכל רחבי המדינה ולעתים ביתר שאת, אך אין בכך נחמה, אלא ההיפך מכך.

הצטרפו אלינו כדי שנדע שאנחנו לא לבד. חיתמו על כך שאנו כולנו, אלפים רבים מתושבי המועצה, מבקשים מכל נציגינו במליאת המועצה להעלות את נושא השמירה על החוק והסדר בתחומה לראש סדר העדיפויות, על חשבון זמן ניהול, כוח אדם ותקציבים המוקדש כרגע לתחומים אחרים. חיתמו על-כך שהאופן בו כולנו נעריך את פועלה של המועצה בתום הקדנציה הנוכחית, יישען באופן ניכר על פעולתה העתידית באכיפת החוק והסדר.

רצוננו שכל מי שיסתובב בשטח ידע שאנשי אכיפה נמצאים שם כל יום כל היום והסבירות לקנס וענישה - גבוהה מאד. כל מי שיבנה בשטח חקלאי, ידע שיש פרויקטור שמטפל בנושא יום יום במשרה מלאה עד שזמן הטיפול יתקצר משמעותית. כל מי שיסכן אותנו ואת הטבע הנפלא שסביבנו, ידע שחוקי המשחק השתנו באופן משמעותי ואפקטיבי.

אנו מבקשים מראש המועצה, מעובדי המועצה ומכל נציגינו במליאת המועצה, שינוי גדול ומורגש בסדר העדיפויות שלנו, תוך רתימת המועצות השכנות ורתימת משרדי הממשלה אך בלי להמתין להם, ובשילוב פעילות לקידום חקיקה להעברת סמכויות ותקציבים בנושא מהשלטון המרכזי למועצה, לפני שהתהליכים הבעייתיים יעמיקו ויחמירו עד שנתגעגע למה שיש כאן כרגע.

המצב מתדרדר משנה לשנה, ומשפיע משמעותית על איכות החיים שיש ובעיקר שתהיה כאן בעתיד.

חיתמו עכשיו והצטרפו אלינו כדי שנדע שרצוננו הוא גם רצונכם. יחד, ורק יחד, נוכל להוביל שינוי משמעותי.

ואחרי שחתמתם, מוזמנים להצטרף לקבוצת הטלגרם שלנו על-ידי לחיצה על הלינק https://t.me/joinchat/H6kCRchAiQYAZb1C. בקבוצה הזו נעלה כולנו תמונות ששוות יותר מאלף מלים, עם ציון השם והמקום בו התמונה צולמה. ארכיון עצום של כל מה שאנו רוצים לשנות ולטפל בו בנחישות בתחומי השטחים הפתוחים והחקלאיים וההתנהגות הציבורית בהם.

הזמינו חברים מהעמק לחתום על העצומה ולהעלות תמונות בקבוצת הטלגרם. עשו זאת עכשיו. לא אחר-הצהרים ולא מחר. למומנטום ולהיקף יש השפעה גדולה ומלהיבה.

15/02/2021
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
14/02/2021