תאוות בצע של מנהלי בנקים

תאוות בצע של מנהלי בנקים

מספר חתימות

36
 
100,000  
פורסם בתאריך: 26/06/2011
 

 לאחרונה אנו עדים לשיטה קלוקלת של מנהלי בנקים תאבי בצע אשר שמו להם למטרה להגדיל את רווחיות הבנק שבו הם עובדים על ידי שחיטת הלקוחות ושינוי הריביות ומסגרות האשרי תוך כדי איומים בעיקולים לקיחת מכוניותהם ובתיהם באם לא יסכימו וכל זה בניגוד לחוק

הקמנו דף בפייסבוק וכולם מוזמנים להיכנס ולעשות לייק ולהצטרף חייבים לעצור את המכה הזו אם עם קוטג' אדם בודד הצליח על אחת כמה וכמה שאנו נצליחזו הכתובת הכנסו  ועשו לייקhttp://www.facebook.com/pages/%D7%AA%D7%90%D7%91%D7%AA-%D7%91%D7%A6%D7%A2-%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%92%D7%AA/119872808100246

נכנס לתוקף: סוף לתנאים המקפחים של הבנקים מתחילת אפריל מחתימים הבנקים את הלקוחות המעוניינים לפתוח חשבון על חוזים חדשים, מהם הוסרו סעיפים מקפחים רבים. זאת בעקבות פסיקת ביהמ"ש העליון שהתקבלה לפני כשנה והוטמעה בכל הבנקים המסחריים. ההוראות חלות גם על חוזים קיימים שכבר נחתמו

בשורה ללקוחות הבנקים: החל מתחילת החודש, הבנקים מחויבים להחתים את הלקוחות הפותחים חשבון עו"ש, על חוזה חדש שהותאם לפסיקת בית המשפט העליון ולהוראות בנק ישראל בעניין. כעת, מבטיחים בבנק המרכזי, החוזים החדשים יהיו הוגנים יותר.

גם מפלים וגם מרוויחים!!! 

סך רווחי הבנקים במהלך 2010 היה 6.6 מיליארד. היקף העמלות עלה בכחצי מיליארד שקל. ומה חושבים ראשי הבנקים על השכר שלהם? "המספרים שאתם רואים לא משקפים שום דבר. המערכת הבנקאית כבר לא מובילה בנושא השכר"

לכתבה המלאה

לא מחוייבים לסעיפים הבעיתייים

לפני כשנה, בפברואר 2010, נתן בית המשפט העליון את פסק דינו בעניין. בית המשפט העליון חייב את בנק לאומי לשנות את הסעיפים המקפחים בתוך 60 יום. במקביל הודיע הפיקוח על הבנקים לבנקים המסחריים האחרים, כי בעקבות הפסיקה יהיה גם עליהם לתקן חוזים הנוהגים אצלם לפתיחת חשבון עובר ושב. בנק ישראל נתן לבנקים כשנה להיערך לשינוי, עד ל-1 באפריל 2011.

בפיקוח על הבנקים מסבירים כי החוזים החדשים יהיו הוגנים יותר. כך לדוגמה יבוטל סעיף המעניק לבנק זכות לבטל את מסגרת האשראי של הלקוח על פי שיקול דעתו הבלעדי של הבנק, סעיף המתיר לבנק לכבד חיובים בחריגה ממסגרת האשראי, גם כשהלקוח הורה לבנק שלא לכבד חיובים הגורמים לחריגה מהמסגרת. סעיפים המעניקים לבנק פטור מאחריות למעשים הנובעים מהוראות טלפוניות או הוראות בפקסימיליה, או מפעולות של צד שלישי וכיו"ב. סעיף המעניק לבנק פטור מאחריות בגין אבדן צ'קים. סעיף המעניק לבנק פטור מאחריות לתוצאות בגין שביתה ועוד.

 ומה בנוגע למי שכבר חתם על חוזה בנוסח הישן שלו?

על פי הוראות בנק ישראל, לסעיפים אלו אין כל תוקף והחוזים כולם כפופים לשינויים שקבע בית המשפט העליון והוחלו באופן רוחבי בכל מערכת הבנקאות. המשמעות היא שמי שחתם בעבר על חוזה, אינו מחויב לסעיפים שנקבע כי יש לשנותם. בפיקוח על הבנקים מדגישים כי הבהרות בעניין זה הועברו לבנקים.

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו