לא להרס שטחים פתוחים וכריתת עצי פיקוס עתיקים בבית ספר גורדון גבעתיים

אין תמונה

עד כה נאספו: 137 חתימות.

אנו, הורים לילדים בבית ספר "גורדון" בגבעתיים ותושבי שכונת שינקין, קוראים לעיריית גבעתיים לא להקים אגף חדש לבית הספר בשטח מגרש האספלט הצפוני בבית הספר. הקמת האגף במיקום זה תגזול מילדינו שטח חצר משחק חיוני ותגרום לכריתתו של עץ פיקוס עתיק המצל על כל החצר. החצר המתמטית ומגרש האספלט, אשר יפגעו כתוצאה מהבניה, משמשים את ילדי בית הספר בזמן השיעורים ובהפסקות, וכן משמשים את הקהילה כולה בשעות אחר הצהרים ובסופי השבוע.

אנו מודעים לגידול הניכר במספר הילדים בבית הספר ולצורך החיוני בהקמת מבנה כיתות נוסף. אנו קוראים לעיריית גבעתיים לאמץ חלופה שתפגע פחות בסביבה ותמנע הרס שטחים פתוחים בבית הספר, צמצום מקומות המשחק וכריתת עצים.

מדינת ישראל התחייבה לאחרונה בועידת גלאזגו לצמצם את פליטת הפחמן הדו חמצני ועירית גבעתיים חרטה על דגלה את הנושאים הסביבתיים. הרס שטחים פתוחים וכריתת עץ גדול ועתיק אינם עולים בקנה אחת עם מניעת התחממות כדור הארץ ומטרות לאומיות ומקומיות אלו.

אנו מציעים לאמץ אחת מבין האפשרויות להלן:

1. הקמת המבנה מעל שטח הבמה בחלקו הדרומי של בית הספר, באופן שישמר באופן גדול ככל הניתן את הבמה, ללא צורך בכריתת עצים.
  2. הריסת מבנה ה"וילה" בחלקו הדרומי של בית הספר, והקמת המבנה בשטח שהתפנה ובשטח הסמוך המשמש לפחי אשפה. כניסת רכבים חלופית לבית הספר תוכשר מרחוב המפנה.
  3. הריסת אולם הספורט של בית הספר, שמצבו הנוכחי ממילא גרוע ביותר, יש בו דליפות וסדקים וליקויים רציניים נוספים. במקומו יבנה אולם ספורט חדש שמעליו כיתות לימוד. לחילופין, חיזוק ושיפוץ המבנה הקיים של אולם הספורט והקמת כיתות מעליו.
  4. הוספת קומות מעל המבנים הקיימים של בית הספר.

להחלטה על בניית המבנה החדש בבית הספר יש השפעה ארוכת טווח על כל קהילת גורדון ושכונת שינקין בגבעתיים. אנו קוראים לעצור את התוכנית להקמת מבנה בשטח מגרש האספלט ולפתוח את הנושא לדיון פומבי עם הורי בית הספר ותושבי השכונה, תוך לקיחה בחשבון של טובת הילדים והצוות, איכות הסביבה בכלל ובשכונה בפרט, ושיקולי טווח ארוך נוספים.

16/11/2021
15/11/2021