שירותים לא ממוגדרים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב

שירותים לא ממוגדרים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב

מספר חתימות

1,083
 
1,500  

עצומה – שירותים לא-ממוגדרים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב

ב-7.1.2013 אנחנו, יעל חזן ועתליה ישראלי-נבו, פנינו לפרופ' רבקה כרמי, נשיאת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בבקשה להסב מספר חדרי שירותים ברחבי הקמפוס ע"ש משפחת מרקוס לשירותים לא-ממוגדרים. יעל היא דוקטורנטית וסגל זוטר ועתליה היא סטודנטית לתואר ראשון, ושתינו מבלות זמן לא מבוטל בקמפוס. כמי שמזדהות על הקשת הטרנסג'נדרית (יעל לרוב מזדהה כבוץ' ועתליה מזדהה כאישה טרנסג'נדרית), הנראות שלנו אינה "תואמת לגמרי" את המין הביולוגי שלנו, ולכן פעמים רבות טועים בזהות המגדרית שלנו ואנחנו "עוברות" כגברים.

כיוון שאנחנו מזדהות כנשים אנחנו מעוניינות להיכנס לשירותי נשים, אך הדבר מעורר לא פעם מצבים לא נעימים: מבטים רבים שואלים ומוטרדים מופנים אלינו ולפעמים גם אמירות מפורשות של האשמה בכניסה לשירותים הלא נכונים. כך מעשה שאמור להיות יומיומי הופך לשאלה מורכבת ולסיטואציה שמעוררת אצלנו מצוקה. לכן הצענו להסב מספר חדרי שירותים בבניינים המרכזיים בקמפוס לשירותים לא-ממוגדרים.

לצערנו, נתקלנו בעיכובים ובהתחמקויות מצד הנהלת האוניברסיטה, גם לאחר ניסוח פנייה משותפת שלנו ושל תום יוגב, הרכזת לטיפול בהטרדות מיניות ושיוויון מגדרי מטעם אגודת הסטודנטים. שוב ושוב חזרה ההצעה להשתמש בשירותי נכים, אך מבחינתנו זה לא פיתרון הולם ומספק. איננו רוצות שהצורך שלנו במרחב בטוח מגדרית יבוא על חשבון הצורך של א/נשים נכים בשירותים נגישים ובקמפוס נגיש ומכבד באופן כללי.

חשוב לציין כי לא רק אנשים בעלי נראות מגדרית שונה זקוקים לשירותים לא-ממוגדרים. גם הורים שרוצים לחתל את ילדיהם מהמגדר השני, הורים שנכנסים עם ילדים גדולים יותר לשירותים ומלווים של אנשים עם מוגבלויות ממגדר שונה יוכלו להשתמש בשירותים לא-ממוגדרים ביתר נוחות מבלי לעורר בעיות. חשוב להדגיש כי הסבת חדרי השירותים הללו לשירותים לא-ממוגדרים לא מונעת, כמובן, כניסה של נשים וגברים אליהם כמקודם, וכל מטרתם ליצור מרחב בו כולן וכולם יוכלו להרגיש נוח.

אנו פונות אליכם ואליכן, מרצות/ים, סטודנטיות/ים, א/נשי מנהלה ועובדות/ים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בבקשה לתמוך בהצעתנו להסבת שירותים מסויימים בבניינים המרכזיים של הקמפוס לשירותים לא-ממוגדרים (ההצעה מפורטת למטה). זהו צורך אנושי בסיסי שכרגע לא ניתן לו מענה במסגרת האוניברסיטה. יש לציין שבאוניברסיטאות לא מעטות בעולם, ובעיקר ברחבי ארצות הברית, הוקמו והוסבו תאי שירותים לשירותים לא-ממוגדרים. כך קרה באוניברסיטת ניו-יורק, באוניברסיטת וושינגטון, באוניברסיטת שיקגו ועוד. אנחנו קוראות להנהלת האוניברסיטה להיענות לפנייתנו ולתרום ליצירת מרחב אפשרי לכולם ולכולן.

 

על החתום,

יעל חזן ועתליה ישראלי-נבו

 

שאלות, הערות ושיתופים: 

[email protected], [email protected] הצעה למיקומים של שירותים לא ממוגדרים בבניינים מרכזיים בקמפוס:  

בנין 90 קומה 2 חדר 251

בנין 72 קומה 3 חדרים 322d 322c

בנין 34 קומה 2 חדרים 101 111

בנין 30 קומה 2 חדרים 231 233

ספרית ארן קומה 3 חדרים 350 351

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

21/04/2013
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
13/04/2013
העצומה השיגה 500 חתימות!
11/04/2013
העצומה השיגה 100 חתימות!
09/04/2013
העצומה נפתחה