מחירי המוצרים ללא גלוטן

מדינת ישראל כמדינה דמוקרטית, מתחייבת להבטיח קיום בסיסי בכבוד לכל אזרחיה ולפקח על זכויות בינהן: הזכות לשיוויון, הזכות לקניין והזכות לחיים וביטחון. במדינת ישראל חיים כיום כ-90,000 חולי צליאק שנאלצים לשלם על מזונם הבסיסי סכומים הגבוהים ב60%-920% מיתר האוכלוסייה. למעשה,  אנשים שגופם לא יכול לעכל מזון המכיל גלוטן, נאלצים לשלם סכומים גבוהים בצורה משמעותית, על מוצרי מזון בסיסיים הנחוצים לקיומם.

במסגרת מטלת הביצוע בשיעורי אזרחות, אנו, תלמידות כיתה י"ב בתיכון תלמה ילין לאומנויות בגבעתיים, התבקשנו לבחור סוגייה אזרחית , לחקור אותה ולהציע לה פתרון. במהלך המחקר שערכנו גילינו כי מאבקים רבים נוהלו ומנוהלים בפועל מול המדינה, להורדת מחירי מוצרי המזון נטולי הגלוטן, או לחילופין הענקת סבסוד (משמעותי יותר מהסבסוד שניתן היום) לחולי הצליאק, אך טרם נעשה צעד משמעותי בנושא.

על מנת להביא לשינוי, אנו זקוקות למספר חתימות גבוה ככל האפשר, אשר יוכיח את תמיכת האזרחים בניסיון לצמצם את הבעיה האזרחית. כשנגיע למספר החתימות המבוקש, נפנה לשר הבריאות, ניצן הורוביץ, בניסיון להעלות את הנושא לדיון מחדש, ואף לקדם הצעת חוק בנושא. במסגרת הצעתנו, כל חולה צליאק יהיה זכאי ל'תו צליאק' מהמדינה אותו יציג בעת רכישת מוצרי מזון ויקבל הטבה בעבורם. אנו מקוות שזה יוביל לקבלת החלטה סופית הפעם, שתקל מבחינה כלכלית על חולי הצליאק.

כל חתימה היא צעד בדרך למטרה. תודה מראש.

*בחתימה על עצומה זו, אני מביע/ה את תמיכתי בניסיון לצמצם את הבעיה האזרחית באשר למחיריהם הגבוהים של מוצרי מזון נטולי גלוטן לחולי צליאק.

08/05/2022
06/05/2022