גיבורי נפש בעליית הגג

אין תמונה

פורסם בתאריך: 20/03/2024

1. אני פונה אליכם בבקשה דחופה - להפסיק את ההפרדה המיושנת והמזיקה בין רפואת הגוף לבין רפואת הנפש. בריאות הנפש היא חלק בלתי נפרד מבריאותו הכוללת של האדם, ואין היגיון בהסתרת מידע חיוני זה מרופאי המשפחה והילדים המטפלים בחולים.
  2. בעיות נפשיות מקורן לעתים קרובות בכשלים פיזיולוגיים, בדיוק כמו מחלות גופניות אחרות. לרופא המטפל חייבת להיות גישה לתמונה המלאה על מצבו הבריאותי של המטופל, כולל היבטים נפשיים, תרופות פסיכיאטריות הניטלות, אשפוזים בעבר, ואירועים מסכני חיים על רקע נפשי. רק כך ניתן לטפל בחולה באופן מיטבי ולתת מענה מקיף לצרכיו.
  3. ראוי שהגישה הנפרדת לבריאות הנפש תיחשב נחלת העבר, כשם שכבר איננו מחביאים בני משפחה עם מוגבלויות נפשיות בבעליית הגג מפחד הסטיגמה החברתית. זוהי התנהלות לא ראויה ומזיקה, העלולה לסכן חיים.
  4. לפיכך, אני קוראת לקופות החולים ולמשרד הבריאות להסיר את חוסר השקיפות הקיים, לאפשר שיתוף מלא של המידע הרפואי הרלוונטי, כפי שנהוג בכל ענפי הרפואה האחרים. רק גישה רחבה ושיתוף פעולה בין התחומים השונים, תבטיח טיפול איכותי וכולל עבור המטופלים.
  5. מעבר לכך, עצם הנחיה להסתיר את המצב הנפשי מהרופא המטפל, מחזקת את הסטיגמה והבושה המיותרות הכרוכות במחלות נפש. שמירה על חיסיון הנתונים הרפואיים חשובה, אך הסתרה והפרדה מלאכותית זו רק מגבירה את תחושת הבושה בקרב החולים ומשפחותיהם, מטילה עליהם עול נפשי נוסף וסטרס מיותרים.
  6. על מנת שנוכל לקדם פתיחות, הבנה וטיפול הוליסטי במחלות נפש, כשם שעושים עבור מחלות גופניות אחרות, נדרש שילוב מלא של כלל המידע הרלוונטי ופתיחות מצד מערכת הבריאות. רק כך נוכל להשיל מעלינו את הסטיגמות המזיקות ולאפשר התמודדות טובה יותר עם אתגרי בריאות הנפש.