דורשים גיוס הוגן

פורסם בתאריך: 13/02/2024

אנחנו מכיניסטים ושינישנים מכל רחבי הארץ כתבנו מכתב ויצרנו עצומה זו לאור כוונת משרד הביטחון להקדים את גיוסם של כ-850 מכיניסטים ושינישנים מחודש אוגוסט לחודש מרץ. אנחנו חוששים כי המהלך שנעשה בצורה לא שיוויונית יפגע קשות בעורף הישראלי ובבניין הכוח של צה"ל בעתיד הקרוב והרחוק ונעשה ללא מיצוי כל החלופות. כמובן שאין הדבר קשור לרצוננו להתגייס לצה״ל ולשרת את המדינה, אלא להפך. אנחנו רוצים ורוצות להמשיך לתרום את השנה אליה התחייבנו כדי לשבח את צה״ל ואת החברה האזרחית.

מתוך כלל הישיבות הציוניות (ישיבות ההסדר והישיבות הגבוהות) עתיד צה"ל להקדים את גיוסם של כ-450 בני ישיבות (8%), בעוד שהוא עתיד להקדים את גיוסם של כ-850 מכיניסטים ושינשינים מתוך כ-4,200 מכיניסטים בנים (20%). על פניו, יחס המתגייסים צריך להיות כ- 820 לישיבות ו- 480 למכינות וש"ש (ולא להפך).  הקדמת גיוסינו אינה מגדילה את מאגר המתגייסים אלא גורעת ממועד גיוס אוגוסט, ובכך לא פותרת את בעיית המחסור בכוח אדם אלא דווקא מבטיחה את העמקתה. זאת מבלי שמוצו כלל האפיקים האפשריים להגדלת מחזורי הגיוס, כגון הרחבת האוכלוסייה המתגייסת (גיוס חרדים וערבים) והגדלת משך השירות לבני ישיבות ההסדר.

מדינת ישראל מבצעת בהקדמת הגיוס תיעדוף של חלק אחד באוכלוסייה, ובכך חובטת בפעם המי יודע כמה במושג "צבא העם". מעבר לכך שהדבר פסול, הוא עלול לגרום וכבר גורם לפגיעה משמעותית באמון במדינה של בני הדור הצעיר, באמון במדינה של הקהילות בהן אנחנו פועלים ועלול להוריד את רף ההתנדבות לשנות שירות ומכינות בשנים הבאות.

ברגע אחד המדינה תומכת בבחירה שלנו, וברגע אחר נלקחת באופן מיידי הבחירה הזו ללא כל צידוק, בדיקה מעמיקה או נסיון למצוא פתרונות חלופיים (כדוגמת אלו שהוצעו למעלה).

תמכו באמק הצודק שלנו, למענינו, למען עתיד ילדיכן וילדכם, למען חינוך הדור הבא,

למען עתיד מדינת ישראל.