מטלת ביצוע באזרחות - אי שוויון במיון נשים ליחידות הקרביות והמובחרות בצה

אין תמונה

פורסם בתאריך: 21/02/2021

אנו, שני שחר, יהב קדר ונמרוד שטרן, תלמידי כיתה י"ב מבית הספר מקיף שש שנתי גוונים, במסגרת מטלת הביצוע באזרחות עקבנו אחר סוגיית אי השוויון במיון נשים ליחידות הקרביות והמובחרות בצה"ל.

בעבודתינו גילינו שנושא זה שרוי במחלוקת עמוקה בחברה הישראלית. לדעתנו אי מתן מיון שווה לנשים ליחידות אלו מהווה הפרה של זכות השיוויון המועגנת בחוק. אנחנו מאמינים שהחלטה זו מגדילה את השסע בין גברים לנשים גם בחיי האזרחות, ובכל זאת זהו "צבא העם" - המורכב מהעם ללא הבדל של מין, גזע, גיל, שפה, לאום, דת, נטייה מינית, השקפה פוליטית ואידיאולוגיה.

כחלק מתוצרי מטלת הביצוע פנינו לראש ממשלת ישראל החלופי, שר הביטחון, ממלא מקום שר המשפטים, שר התקשורת בנימין (בני) גנץ.

בפנייתנו אליו הצגנו את טענותינו בנוגע לאי השוויון במיון נשים ליחידות הקרביות והמובחרות בצה"ל. ביקשנו ממנו להביע את דעתו בנושא ולספר לנו מה הוא מתכוון, אם בכלל מתכוון, לעשות בנושא.

עדיין לא התקבלה תשובתו.

בעצומה זו אנו קוראים לכם, הציבור, לדרוש מבנימין (בני) גנץ שיענה לנו על פנייתנו - יביע את דעתו בנושא ויספר מה הוא מתכוון, אם בכלל מתכוון, לעשות בנושא.

תודה רבה על שיתוף הפעולה,

שני יהב ונמרוד ^_^