תוספות שכר

אין תמונה

שלום לכולם

שמי גבי ואני אח בחברה ממאי 2019. עם סיום לימודי על בסיסי בנפרולוגיה גיליתי שאני לא אקבל תוספת למשכורת על ההתמחות בנפרולוגיה למרות שנאמר לי לפני התחלתי לעבוד שאחים ואחיות עם על בסיסי מקבלים 250 עם סיום הלימודים בחברה. כשפניתי למשאבי אנוש אמרו לי: זה לא מופיע לך בחוזה. כשפניתי לאח האחראי נאמר לי: ההנהלה לא מטפלת באופן פרטני, ובוועד העובדים אמרו לי: עוד מעט ייחתם הסכם ותקבל תוספת גבוהה יותר ואפילו רטרואקטיבי. מכל השיחות יוצא שכולם מסכימים שהתוספת מגיעה לכל עובד עם הכשרה של על בסיסי אבל מחכים להסכם עם ההסתדרות. ואני לא לבד. זה קושי שנתקלים בו גם עובדים חדשים שלא מקבלים תוספת על משמרת ערב, ואני שואל: אם כולם מבינים שהתוספות מגיעות לכל העובדים למה מחכים??? למה לא לתת את התוספות שהיו נהוגות ואם יהיה שיפור בתנאים - הוא יתקבל בשמחה. למה לחסוך על הגב של העובדים בחברה אלפי שקלים שמצטברים ומצטברים (במקרה שלי יוצא 250 ש"ח לחודש כפול שנתיים שלא ראיתי שקל - ההנהלה חסכה רק עלי 6,000 ש"ח. עכשיו תבדקו כמה כסף יוצא על כל העובדים שלא מקבלים תוספות של משמרות ערב ועל בסיסי) אני מסתובב כבר תקופה ארוכה עם הרגשה שאני כמו חמור שמישהו יושב לו על הגב ומנפנף עם גזר 5 סנטימטר מהעיניים שלו ולוחש לו באוזן: עוד כמה מטרים אתה מגיע... תמשיך עוד קצת ותקבל את הגזר... וככה מושכים את כולנו שנים. יכול להיות שההסכם ייחתם עוד שבוע אבל יכול להיות שההסכם יתקע לעוד 7 שנים. אף אחד לא יודע. אבל אם לא נפעל עכשיו ונציב דרישה ברורה עם לוח זמנים ברור - לא אתפלא אם המצב ימשך עוד הרבה זמן כי ככה נוח לכולם חוץ מלעובדים. אם גם לכם נמאס מהמצב, אם גם אתם חושבים שהסדר עדיפויות של המשא ומתן לא נותן עדיפות לתוספות החשובות לנו, אם אתם מרגישים שמנסים לקנות אותנו עם בקבוק מים והזמנה לסרט או יום גיבוש - בואו ניקח את השליטה חזרה לידיים שלנו!!

בואו נתאחד ונפעל ביחד לשיפור המצב!

העצומה הזאת היא הצעד הראשון שלנו לשינוי.

כל מי שמעוניין מוזמן לחתום. ככל שיותר אנשים יחתמו ההנהלה תבין שאנחנו כוח שאסור להתעלם ממנו.

הם לא רצו לטפל בנו באופן פרטני - בואו נראה להם שאף עובד ועובדת לא לבד.

בנוסף לחתימה, זה הקישור לקבוצת הווטסאפ שלנו לעידכונים נוספים: https://chat.whatsapp.com/EXfHyfTeo6TBe1dKXHbt2A

30/12/2021
16/12/2021