ביטול מינוי סגן ראש עיר חיפה

1. תושבי חייפה הדיחו את ראש העיר הקודם בכדי להביא שינוי לעיר חייפה להביא אוויר שונה לא להפוך את העיר לזירה פוליטית בין ערבים ליהודים לא לעשות פה הפגנות ולהניף דיגלי פלסטין זה לא ההאופי של העיר אף פעם לא היה היום בעידן של הרשתות חשוב להביא את הנושא החשוב הזה לדיון ולכן חשוב להביא את העצומה הזו מקווה שיהיו בא חצי מיליון חתימות שנוכל להביא אותם לכנסת ונוכל להביא את ביטול המינוי של האיש הזה שאמירותיו ודבריו לא מיתיישירם עם העיר ותושבייה לא בחרנו בו בחרנו בענת רצינו להביא לשינוי אך התבדנו אנחנו כאזרחים במידנה הזאת אסור לנו לאפשר לאיש הזה להיות בתפקיד כל כך רגיש וחשוב בעיר חיפה וגם מאחר שזה נעשה בסתר וללא ידיעת תושבי חייפה לפני הבחירות חייבים להגיע לחצי מיליון חתימות שתפו
  2. שהתקיים בנצרת תחת הכותרת: "החרם והפלסטינים של 48′: בין השפעה בינלאומית להקשרים מקומיים". אורח הכבוד בכנס היה ד"ר עומר ברגותי, מייסד תנועת החרם נגד מדינת ישראל. מי שארגן את הכנס ואת השתתפות המנהיגות הערבית בכנס ה-BDS המוצהר הוא מי שנכנס בימים האחרונים לתפקיד סגן ראש עיריית חיפה, רג'א זעאתרה.

2. זעאתרה הקים בשנת 2012 ארגון BDS תחת השם "מטה החרם 48'". מטרת ארגון זה הוא לקדם את סוגיית החרם על מדינת ישראל בקרב ערביי הארץ. בעמוד הפייסבוק שלו הוא מתגאה בהקמת הארגון הזה וגם בפועלו נגד ניסיונות לגייס בנים ובנות מהמגזר הערבי לצה"ל או לשירות לאומי. זעאתרה ארגן כנסים ומיזמים התומכים בקריאה לחרם על ישראל. כמו כן, השתתף כנציג ארגון החרם בכנסים בחו"ל.

3. זעאתרה, שהיה דוברו של ח"כ איימן עודה ו’הרשימה המשותפת’ במהלך הבחירות, וצוטט בכמה התבטאויות חריגות ("חמאס לא ארגן טרור, דאעש למד את פשעיו מהתנועה הציונית”), הוא למעשה תפקד כפעיל BDS בתוך ישראל והיה שותף לכנסים רבים בארץ ובחו"ל המקדמים את תנועת ה-BDS בקרב ערביי ישראל.

4. כמו כן ישי פרידמן חשף שראג'ע דרש את תיק התרבות וזאת ככל הנראה על מנת לגרום להחזרת המימון הציבורי לתיאטרון הטרור אלמידן, וזאת למרות שנשלל מהם אישור הניהול התקין, בין היתר עקב אירועי גיוסי כספים למחבלים, אירועי תמיכה במחבלים, כנסי BDS ואי סדירויות כספיות, כל זה מכספי משלמי המיסים.

5. לזעאתרה, איש חד"ש, יש התבטאויות רבות נגד הציונות. פעמים שהתבטא בעד חיזבאללה ומזכ"ל הארגון, חסן נסראללה. כמו כן, כתב זעאתרה מאמרי תמיכה בעד נשיא סוריה, בשאר אל אסד. בעבר הושעה זעאתרה ממפלגת חד"ש לאחר שאיים על פעילה פלסטינית שהייתה נשואה לפליט סורי שיחשוף את "עברה המיני". פעילת מפלגה טענה כי זעאתרה הגיב לה באופן מיני וגס על ויכוח שנוצר בינו לבינה. זעאתרה הגיב בזמנו בטענה שדבריו הוצאו מהקשרם. מתברר, אם כן, שחד"ש לא התנערה מפעיל המפלגה המרכזי, זעאתרה, והיא תומכת בו ואף קידמה את מינויו לסגנות ראש עיריית חיפה.

6. דוד מגן מפעילי מפלגת העבודה בעיר חיפה אמר לעיתונאי ישי פרידמן: "מצער שבשעה שחיילי צה"ל חושפים מנהרות של חיזבאללה בשטח ישראל – ממנה ראש העיר החדשה תומך חיזבאללה לסגן ראש עיר בשכר. עוד לא מאוחר לסגת מהמינוי המופקר הזה".

10/12/2018
06/12/2018