הפסקת תשלומים מופרזים למערכת החינוך
מספר חתימות
26 |
|
350 | |
במסגרת מטלת ביצוע באזרחות, ניסינו להגיע ביחד לנושא שנוגע לכולנו. הנושא שבחרנו הוא אי קיומו של חוק חינוך חינם כפי שהוא חקוק במדינה.
במדינת ישראל, שבה קיים חוק חינוך חובה, הורים רבים נדרשים לשלם תשלומים גבוהים במיוחד לבתי הספר אף על פי שקיים במדינה חוק חינוך חינם. למרות שחוק זה קיים ומוכר על ידי המדינה, בפועל המצב שונה. הורים רבים נדרשים לשלם סכומים גבוהים במסגרת חינוכם של ילדיהם בבתי הספר, דבר המוביל לפערים חברתיים.
אנו חושבות שבמדינת ישראל, הורים לא צריכים לשלם עבור חינוך ראוי לילדיהם, ושחוק חינוך החובה במדינה צריך להתקיים כפי שהוא כתוב, מכיוון שזכותם של הילדים במדינה לקבל חינוך ראוי ללא תלות במצב הכלכלי של הוריהם, על מנת שיוכלו לקצור הישגים בעתיד הקרוב והרחוק בחייהם על פי הזכות לחינוך הקיימת במדינה, כיאה למדינה דמוקרטית.
אנו קוראות לכם לחתום על העצומה ולהצטרף אלינו למאבק כנגד הגופים שנדרשים לשנות את פועלם על מנת שהבעיה תיפתר- משרד החינוך, הנהלות בתי הספר והכנסת ככלל!