דורשים חופש מידע מלא על משפט נתניהו!

1,000,000

אנו, אזרחי ישראל, רואים במשפט רה"מ נתניהו סימנים מדאיגים של ניצול מערכת המשפט לאג'נדה פוליטית. ניצול זה, יחד עם ניסיון של גורמים בתקשורת לייצר תמונה מגמתית ומעוותת של המשפט, פוגע באמון הציבור במערכת המשפט כולה, וגורם לפילוג בעם.

המשך מניעת מתן חופש המידע לציבור יחד עם המשך העברת מידע חלקי ומגמתי רק ע"י התקשורת יערער את מה שנותר מאמון הציבור בבתי המשפט, בפרקליטות ובגורמי אכיפת החוק במדינת ישראל.

לכן אנחנו דורשים לקיים את עקרון פומביות הדיון בבית המשפט במלואו, ולאפשר לכלל אזרחי המדינה גישה מלאה, חופשית ובלתי אמצעית לצילומי כל הדיונים במשפט נתניהו - כפי שאושר ע"י בית המשפט להעבירם בשידור חי באולמות נוספים בפני נציגי כלי התקשורת בלבד.

Мы, граждане Израиля, видим в судебном процессе по делам ПМ Нетаниягу попытку использовать суд в политических целях. Эта попытка, вместе со стремлением отдельных СМИ дать преднамеренно искаженное освещение судебного процесса наносит ущерб доверию граждан к судебной системе, и приводит к расколу в обществе.

Ограничение общественности в получении свободной информации, вместе с продолжением неполного и тенденциозного освещения процесса в СМИ подорвет остатки доверия общества к судебной системе, к прокуратуре и к правоохранительным органам.

Мы требуем соблюдения принципа публичности судебного слушания в полном объеме, и предоставления всем гражданам Израиля полного, свободного и прямого доступа к материалам всех видеотрансляций процесса в любое время – в соответствии с решением суда транслировать заседания суда в прямом эфире в соседних залах, открытых сегодня только для представителей СМИ.

05/06/2020
01/06/2020