עצומה-שילוב חינוך פיננסי במערכת החינוך התיכונית

מספר חתימות
10 |
|
5,000 | |
קיימים מכלול של מקצועות ליבה כמו אנגלית, מתמטיקה, לשון, ואזרחות, אותם קבע משרד החינוך, שיש ללמד בבתי הספר היסודיים והתיכוניים. משרד החינוך רואה בהם הכנת התלמידים לחיים שלאחר התיכון. לגישתו, למקצועות אלה חשיבות בהענקת הכלים, גיבוש תפיסת עולם וראייה, שיעזרו וילוו אותם בהמשך הדרך.
קיים פער בין הרצוי למצוי. חזון משרד החינוך לתוכנית לימודים שתשמש אותנו, התלמידים, לאחר סיום התיכון אינו מתממש. ישנם מקצועות ותחומי עניין רבים, שלדעתנו, יוכלו לשמש אותנו, לשרת ולתרום לנו יותר בחיי היום יום בהמשך . אחד הנושאים בעלי משמעות וחשיבות לחיינו, הוא חינוך פיננסי.
כיום בבתי הספר התיכוניים, אין חינוך לניהול פיננסי כמקצוע חובה כלל. תלמידים רבים וביניהם אנחנו, אינם יודעים כיצד לנהל את כספם תוך שיקול דעת, ואינם מנהלים את כספם בחוכמה. דבר שיוכל לפגוע בנו בהמשך דרכנו.
חינוך פיננסי הינו: לימוד צרכנות ביקורתית ונבונה. באמצעות חינוך פיננסי, התלמידים ירכשו ידע לגבי- חיסכון, השוואת מחירים, צפייה ביקורתית בפרסומות ודחיית סיפוקים – עניין שנעלם בדורות האחרונים. גם לימודי בסיס של יזמות, פתיחת עסק ומיסוי.
כאזרחים לעתיד, שיצטרכו להתמודד עם הוצאות כספיות בניהול משק הבית, אנו רואים חשיבות רבה, בלימוד מושגים פיננסים כהכנה לעתיד הקרוב והרחוק. מושגים פיננסים בסיסיים כמו : משכנתא, נדלן, מס, שכר דירה ועוד. אינם מוכרים בקרב אוכלוסיית התלמידים
נשאלת השאלה : האם אין זה מתפקידו של בית הספר להכין אותנו ל"חיים האמתיים"?
לדעתנו במקביל ללימודי הליבה כמו היסטוריה, תנ"ך, אזרחות, יש מקום משמעותי וחשוב ללימוד נושא זה, כחלק מלימודי הליבה.
לא רק התלמידים יזכו מכך, גם המדינה תרוויח מכך, שאזרחיה לעתיד ידעו לנהל את עצמם מההיבט הכלכלי, פיננסי, ודרך עצומה זו אנו מבקשים להביע את הצורך הרב בשילוב של חינוך פיננסי בתוכנית הלימודים של בני הנוער בישראל.