פגיעה בזכות לפרטיות

מספר חתימות
48 |
|
50 | |
הזכות לפרטיות היא הזכות שלנו לקבל מרחב פרטי משלנו. הכוונה היא למרחב פיזי (כגון:
הבית שלנו, הגוף שלנו) אך גם למרחב של מחשבות, של שיחות, של מכתבים וכדומה. זאת מתוך ההכרה כי ישנם תחומים בחיי אדם שאינם אמורים להיות ברשות הרבים ללא הסכמתו המפורשת.
הזכות לפרטיות היא חלק מזכויות האדם הטבעיות, להן זכאי כל אדם באשר הוא, משום שכל אדם זקוק לפרטיות על מנת לפתח ולממש את האוטונומיה שלו כפרט. הפרטיות מאפשרת לאדם לחיות את חייו ללא חשיפה, התערבות או חדירה לחייו; ולשלוט על מידת החשיפה של חייו בהתאם לרצונו.
לכל אדם יש זכויות בסיסיות הניתנות לו מעצם היותו אדם. הן הוגדרו על ידי האו"ם ב"הכרזת לכל באי עולם בדבר זכויות אדם" בתאריך 10 בדצמבר 1948.
ההכרזה מתארת את זכויות האדם היסודיות שצריכות לחול בכל מדינות האו"ם. הרעיון בהכרזה כי שיתוף פעולה בינלאומי להגנת זכויות האדם וחירויותיו הבסיסיות הוא צורך חיוני לבניית חברה בינלאומית חדשה ובריאה.
מדינת ישראל אימצה את הזכויות הבסיסיות וקבעה חוק יסוד כבוד האדם וחירותו שבא להגדיר ולתת תוקף לזכויות האדם בישראל. הפגיעה בפרטיות היא פגיעה בזכויות האדם הבסיסיות כפי שהוגדרה בחוק.
בכתבה הזכות לפרטיות של המרצה, מתנגשת בזכות לביטחון של הנוסעים וכל שאר האנשים בסביבה . במקרה של חשש לפגיעה בביטחון של אנשים אחרים אנו מתירים לפגוע בזכות לפרטיות . במקרה של הכתבה היה חשש שבחפצים האישיים או על גופה של המרצה יהיה חומרי נפץ , לכן נעשה חיפוש על גופה וחפציה והוחרמו פלאפון ומחשב אישי והוחזרו אחרי הטיסה .