כיצד הממשלה שלנו פועלת כאשר מדובר בהטרדות מיניות?
מספר חתימות
16 |
|
2,500 | |
לא מעט נשים וגם גברים שחוו הטרדה מינית בוחרים לא להתלונן או שמתלבטים אם בכלל לקום ולהתלונן ולנסות לתפוס את האדם שעשה להם את זה .
הקושי בביקורת שהחברה מעבירה על נפגעי התקיפה המינית , התגובות , והעול שסוחבים אחרי מרגע החשיפה או הגשת התלונה לפעמים קשה יותר להתמודדות מההטרדה עצמה.
החוק למניעת הטרדה מינית בעצם מגן על הנשים והגברים במדינה כאחד ולתת להם להרגיש בטוחים להתלונן על מקרים שחוו .
אך המציאות אינה כזו.
נפגעי ההטרדה המינית מפחדים ללכת להתלונן. הם אינם מרגישים מוגנים.
בכל פעם שנפגעי ההטרדה מגיעים להתלונן קודם כל שופטים אותם על הזמן שעבר מזמן התלונה, שוללים את תחושות המתלונןנת ובעקבות כך נוצרת התחושה שמזלזלים בנפגעי הטרדות המיניות ולא מאמינים להם.
אז מדוע שהם ילכו להתלונן?
התחושה המזלזלת , הפוגעת וחסרת הכבוד שנותנים לנפגעי ההטרדות המיניות פוגעת בזכותם לכבוד מצד הגופים המידיניים שאמורים להגן עליהם.
בנוסף לדעתנו , הענישה בנושא על פי חוק אינה תואמת את מה שצריך להיות באמת. אזהרה למטריד או רק רישום פלילי לא מרתיע אף אדם, בייחוד לא אנשים אשר לא בריאים בנפשם ופוגעים באנשים אחרים במודע בפגיעה מינית באמצעות הערות מטרידות ומגע שלא רצוי על הצד השני.
בכל המאמרים האחרונים שפורסמו ניתן לראות שהנפגעים אפילו לא מצליחים להכיר בעובדה שהם נפגעו מינית. הם אינם ן מוכנים להכיר בכך מתוך פחד והכחשה. הם מחפשים כיצד להאשים את עצמם בסיטואציה או שאם הם מבינים שעברו הטרדה הם מדחיקים אותה הצידה מהבושה שהם חווים.
אנו מאמינות כי יש צורך בשינוי החקיקה, בועדת חקירקה מעמיקה בנושאי ההטרדות המיניות ושיח פתוח בנושא עם נשים וגברים כאחד.
שלא יפחדו להתלונן, שלא יפחדו מהבושה והביקורת החברתית.
ולתת לאנשים שאמורים להגן על אותם מלוננים או מתלוננות כלים כיצד להגיע לחקר האמת ללא השפלה ופגיעה ברגשותיהם ותחושותיהם של הנפגעים.
הם מפסיק פגועים ומעורערים עקב מה שחוו.
אתמול זאת הייתה היא, היום הוא, מחר זה יכול להיות אתה.
שמים סוף להטרדות המיניות.