הפגיעה הבלתי מידתית בנשים עובדות בתקציב החדש

אין תמונה

אחיות אל הדגל!!

העת היא לא עת לקיטורים, הגיע הזמן למאבק משותף נגד חורשי הרעה!

אנו קבוצת נשים עובדות המפרנסות את בעלינו לומדי התורה לגיונו של מלך. התארגנו יחד לפעול נגד ההסתה הנוראה ונגד הגזירות העומדות על פתחינו.

המייל הזה הוא פניה אלייך, אשת אברך העמלה לפרנסתה, אשר גוזרי הגזירות מאיימים עלייך לפגוע בך ובמשפחתך, לגזול את פת לחמך, ולשלול ממך זכויות אזרח בסיסיות.

מה את יכולה לעשות? לבד? כלום!!

מה כולנו יחד יכולות לעשות? המון!!

הנה כמה הצעות לפעולה:

הגזירה החמורה והמפלה ביותר כרגע היא שלילת הזכות לסבסוד למעונות לנשים שבעליהן לומדים, זה עוול הזועק לשמים, הלא ההנחה נועדה לאשה כדי שתוכל לעבוד, נוצר פה מצב בו האשה לכאורה "אשמה" בזה שבעלה לומד.

על פי ההצעה שהוגשה ישללו ההנחות למעונות מכל אברך מעל גיל 22 אלא אם כן הוא יעבוד לפחות 25 אחוז.

אנו יכולות להגיש יחד עתירה לבג"ץ, עתירה עליה תהיינה חתומות חמשת אלפים נשים שנשללת מהן הזכות להתפרנס בכבוד ולהאכיל את ילדיהן.

אנו יכולות להתארגן ולהלחם על הפגיעה בזכויותינו, אלו מאתנו העובדות במקומות עבודה מאורגנים יכולות לפנות להסתדרות ולבקש גיבוי למאבק ולשביתה עד להשבת הגזילה. [האם ידוע לך ששביתה של הבנות החרדיות באגף המחשוב בביטוח הלאומי תשתק כמעט לגמרי את המערכת? ומה עם משרד האוצר? ומשטרת ישראל? ועוד] ואין סיבה שההסתדרות עצמה לא תצטרף למאבק, אם היא תראה נחישות מצדנו.

לכל אחת מאתנו יש מאגר של מאות או אלפי כתובות מייל שנצברו במשך שנות עבודתנו, רבו מאתנו יכולות לכתוב בכשרון וברהיטות ולתאר את התת תנאים בהם לומדים ילדינו, את הפער הבלתי נתפס בין המציאות ובין מה שמתואר בשידורי התעמולה ההזויים של התקשורת החילונית, נאסוף כתבות כאלו, ונבחר ביניהן את הטובות ביותר, נפיץ אותן בין כל החברות במייל, וכל אחת תפיץ אותן הלאה לכל כתובות המייל שבמאגר שלה. ניתן במאמץ מאורגן להביא כתבות אלו אל מאות אלפי קוראים [זה לא גוזמה בכלל] וסוף האמת לנצח.

וישנם עוד רעיונות רבים נוספים שכבר עלו ועוד יעלו על ידכן. יש בינינו פרסומאיות, יועצות תקשורת, הנדסאיות מחשבים בכירות, רואות חשבון, וגם עורכות דין. ביחד הכח שבידינו עצום ובעז"ה נעשה ונצליח.

אז מה עושים?

דבר ראשון: מצטרפים לקבוצה על ידי שליחת מייל, אין חובה להזדהות, אבל יש לשלוח שם או כינוי, מספר ילדים, ומקצוע.

דבר שני: להפיץ את המייל הזה בין חברותייך לעבודה ובין בנות משפחתך וכל מי שעשויה להצטרף.

דבר שלישי: להתחיל לפעול, חשבי על רעיונות, שלחי אותם במייל, ואנו נפיץ אותן בין כל החברות.

ביחד נוכל להסביר ולעמוד בגאון על השקפתנו וזכויותינו, להצהיר בגלוי, אנו מפרנסות את לומדי התורה שהעולם נברא בשבילם, ומגדלות את הדור הבא של תלמידי חכמים עמלי תורה, ואנו גאות בכך.

ביחד נוכל לפעול בכל הדרכים החוקיות העומדות לרשותנו ויש הרבה כאלה.

וביחד נוכל לקדש שם שמים.

הצטרפי אלינו, לכתובת המייל ל [email protected] חלק מהחתימות לא נקלטות עקב העומס הרב על המערכת. אחרי שאת חותמת על העצומה, בדקי שחתימתך מופיעה ברשימת החתימות למטה! חשוב מאד שכל אחת תוסיף בהערות מהו תחום עיסוקה.- הקבוצה מתיעצת עם ת"ח, ובטרם ננקוט בפעולה מעשית כלשהי נתייעץ עם גדולי הדור, וה' יצליח דרכנולפני כשבוע שלחנו לכלל הנשים החתומות את ההודעה הבאה ובעקבותיה הפסקנו  את פעילותנו בעניין

בס"ד

אל האחיות לדגל
שלום רב
כפי שהודענו בעבר הנושא הובא להכרעת גדולי הדור, ביקשנו מהרב ישראל פרידמן שליט"א נאמן ביתו של מרן הגראי"ל שטיינמן שליט"א שיכנס אל מרן שליט"א ויציע בפניו את הענין.
מרן הורה באופן ברור כי אין לנקוט כעת בשום פעילות מעשית מסוג זה, והדבר לא יתן כל תועלת, הוא ביאר היטב את השקפתו כי כל המתרחש בתקופה האחרונה בארה"ק הוא גזירה משמים עלינו ולכן הדרך הנכונה להתמודד עם המצב היא על ידי חיזוק תפילה ותשובה, ולא על ידי פעילות מעשית, ודעתו ברורה וחד משמעית כי לא תצא מכך שום תועלת.
הוספנו ושאלנו את מרן שליט"א: מעל אלפיים וחמש מאות נשים הצטרפו עת עתה אלינו, וכולן מצפות לתשובה מגדול הדור שיורה לנו את הדרך בה נלך, מהו המסר שאנו יכולים להעביר לכולן בשמו, ומה ניתן לעשות ולפעול במצב בו אנו נמצאים.
מלבו הכאוב שנושא את משא הדור וצערו כולו על כתפיו יצאה מילה אחת ויחידה: תפילה!
ובכן: כשם שקיבלנו שכר על הדרישה כך נקבל שכר על הפרישה, וכפי שהודענו בעבר שלא נפעל שום דבר מעשי בלי הוראת מרנן ורבנן, ולכן בהתאם לתשובה שקיבלנו לא תתבצע כרגע שום פעילות על ידינו.
ומה שנותר לנו הוא לפנות לכל אחת ואחת מאלפי הנשים שאיכפת להן ורוצות לתרום לשינוי המצב לפעולה אחת ויחידה:

תפילה!

כך נוהג עם ישראל בשעת גזירה מזה אלפי נשים וכך ננהג גם כעת. שיפכו את לבכן לאבינו שבשמים, שיחוס וירחם עלינו, על כבוד התורה שחולל עד עפר, ועל כבוד שמו יתברך. ויפקח עיני דור עני ואביון להאיר עיניו באור האמת.

19/05/2013
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
17/05/2013