כלכלה מיקרו מועד א'

אין תמונה

מספר חתימות

83
 
90  

                                                                                                           13.2.17

לכבוד

ד"ר דלית גפני

סגנית דיקאן בית הספר לכלכלה

המכללה למנהל ראשון לציון

ג.נ.,

הנדון: קורס מיקרו כלכלה א'

תוצאות מבחן סמסטר א' במיקרו כלכלה

הרינו לפנות אליך כדלקמן:

אנו 90 סטודנטים אשר לומדים בקורס מיקרו כלכלה א' שנה ' סמסטר א' ופונים אליך בעקבות תוצאות מבחן במיקרו כלכלה מועד א' – תוצאות מביכות!!!

אנו מאוכזבים מאד מכל ההתנהלות של המכללה ובפרט של בית הספר לכלכלה בכל הקשור לקורס מיקרו כלכלה. לא קיבלנו שום הכנה לימודית ומקצועית למבחן כראוי לקורס כזה.

בשיעורים הנלמדים בכיתה, חומר הלימוד הועבר באופן שבו אנו הסטודנטים יכולים לומר שיש לנו הבנה מרבית, השקענו את כל המאמצים בפתרון שיעורי הבית, הגעה לשיעורי תרגול, ואף הגעה לשעות קבלה של מרצים ומתרגלים .

לבסוף הגענו להבחן בהרגשה של בקיאות בחומר - וזאת לאחר שפתרנו את כל חוברת התרגילים שנדרשנו מתחילת הסמסטר בשנית, פתרנו מבחנים משנים קודמות הן של המכללה והן של מוסדות אחרים, שיננו את כל החומר ממחברות הכיתה, השקענו את כל זממנו וניצלנו את כל המשאבים שהמכללה הקצתה לנו.

ולמרות זאת הגענו לבחינה והתוצאות מדברות בעד עצמן! 75% נכשלים לפני מתן פקטור ! רק בשביל לחדד את האוזן, מדובר באחוז שאינו הגיוני כ-180 סטודנטים שהשקיעו ונתנו מעצמם לאורך כל הדרך, היו נוכחים בכל הקורסים, ביטלו משמרות בעבודה בשביל ללמוד למבחן ועשו כל מה שביכולתם בשביל להצליח

ברור לכולם כי המבחן אינו יכול לשקף את רמת ידיעתנו בחומר הנלמד. העובדות מדברות בעד עצמן – אנחנו יודעים לפתור את כל חוברת התרגילים ובחינות משנים קודמות בלי לצבור יותר מכמה טעויות ספורות (להבדיל מהמבחן הנוכחי שעל סמך הציונים מדובר ב16 טעויות מתוך 20 שאלות)

שאלה בבחינה שמשקלה 27% בנושא ניתוח עקומת ההיצע מעולם לא הועבר באופן של יישום מלבד הסבר תאורטי, אין אנו בקיאים בניתוח של גרפים ! מעולם לא התעמקנו בנושא, אין לנו מספיק כלים וידע בשביל להתמודד עם שאלה מסוג זה! יתרה מכך, שאלות מסוג ניתוח לא היו כלל בחוברת תרגילים, לא הופיעו מעולם במבחנים במוסדות אחרים, לא הגיוני שיצופה מאתנו להתמודד במבחן ראשון בסמסטר (עם משקל הכי כבד של 5 נק' זכות) עם שאלה באופן "פרילנס" ! לא בשביל זה אנחנו משלמים כ40,000 ש"ח לשנת לימודים במכללה. הסיבה שבאנו ללמוד במכללה למנהל היא בשביל להקנות לנו כלים וידע להצלחה. וכאן זה לא קרה, נהפוכו !

במעמד זה אנו מוחים על הדרך שבה בחרתם לבחון את רמת ידיעתנו בחומר הנלמד שכן היא אינה פרקטית ואינה ברת השמה מבחינתנו .

להזכירכם, לקראת סוף הסמסטר (לפני תקופת המבחנים) המכללה שבתה במשך כ-חודש בגלל גירעונות ומצבה הכלכלי. ונוצר פער בחומר הנלמד, לא הספקנו לסיים את הנושאים בסילבוס, לא קיבלנו את כספנו בחזרה, ולבסוף גם לא תורגלנו כראוי לבחינה . ההיענות מצדכם לפתרון בעיית השביתה הייתה

  • להשלים לנו את הנושאים החסרים מהסילבוס - טרם נעשה
  • לא לבחון אותנו בנושאים שלא נלמדו בכיתה - מבחינתנו ניתוח גרף אינו נלמד כראוי בכיתות הלימוד
  • מתן אפשרות להבחן במועד נוסף ובחירת הציון הגבוה מבין השניים – מסתמן שבדרככם אפשרתם זאת על מנת שתוכלו לבחון כיצד יתמודדו הסטודנטים עם מבנה מבחן שונה לחלוטין משנים קודמות (50% אמריקאי, 50% פתוח), כיצד יתמודדו עם ניתוח גרפים על סמך חומר שנלמד בכיתה ולמעשה בדרככם בחנתם האם ניתן להעלות את הרמה במבחנים בידיעה כי ניתנת הזדמנות נוספת למועדי ב' שמרבית הסטודנטים יבחרו להבחן בשנית בכדי למקסם הישגים

אנו רוצים לחדד נקודה מאוד חשובה למכללה, אנו לא ניגש לקורסים חוזרים ובטח שלא נשלם עליהם ולשם כך אנו מפנים אותך לטבלת התפלגות ציונית אחוזית שהמכללה הוציאה של כלל הסטודנטים שנבחנו בבחינה זו, הייתכן כי בתוספת פקטור של 10 נקודות  (מתנה מהמכללה) עדיין יש 54% נכשלים שהם 130 סטודנטים ואילולא לא היה את הפקטור של 10 נקודות אחוז הנכשלים היה 75% שהם 180 סטודנטים, האם לא היה כדאי ללמד את החומר כראוי כאשר הציון היה מובנה מתשובות בלבד ולא מתנות או לחילופין להעניק פקטור של 10 נקודות כבונוס על המאמץ שעשו הסטודנטים למדו והצליחו, האם הגיוני כי רק בעזרת פקטור ולא תשובות עברו עוד 50 סטודנטים!!. ואם כבר פקטור למה לא פקטור של 27 נקודות בגין השאלה שהכשילה את רובנו ובכלל לא עלתה בחומר הנלמד בכיתות על ידי המרצים. אחרי מספרים כאלו האם גברתי עדיין חושבת שהחומר נלמד כראוי ולעומק!

בשיעורים עצמם לא הכינו  אותנו לשאלות מסובכות שהיו במבחן  ולא עברו איתנו על חומר המבחן. כל חומר המבחן היה חומר שאנו לא בקיאים בו. (שאלת הניתוח גרף ההיצע מעולם לא הופיעה בחוברת התרגילים ומרבית הסטודנטים נתקלו בה  בפעם הראשונה במבחן). כמו כן שיעורי התגבור הועברו על ידי סטודנטים שלא היו בקיאים בחומר וכן לא היו מספיק שעורי תגבור.

לא יתכן שאחוז הנכשלים הוא כל כך גבוה והתשובה שלך תהיה כי הנושאים נלמדו בכל הכיתות ברצינות רבה ולעומק, דבר שלא היה.

הננו להזכירך כי במכללה היתה שביתה מטעמכם במשך חודש שלם ונאמר על ידכם כי בגלל השביתה והפסד ימי לימודים אנו נקבל הקלה בחומר ובמבחן, דבר שכמובן לא נעשה אלא אף היו שאלות קשות ועל חומר שלא נלמד.

בל נשכח כי אנו משלמים כל אחד מאיתנו סך 40,000 שח לשנה עבור תואר במכללה ולא יתכן שנקבל יחס כזה. לכולנו היתה אפשרות ללמוד בשכר אוניברסיטאי אבל בחרנו ללמוד במכללה מתוך ידיעה שבסכום כל כך גבוה נקבל עזרה, תגבור, הכנה כנדרש ואת זאת לא קיבלנו.

אנו מפנים אותך לטבלת התפלגות ציונית אחוזית שהמכללה הוציאה של כלל הסטודנטים שנבחנו בבחינה זו, הייתכן כי בתוספת פקטור של 10 נקודות  (מתנה מהמכללה) עדיין יש 54% נכשלים שהם 130 סטודנטים ואילולא לא היה את הפקטור של 10 נקודות אחוז הנכשלים היה 75% שהם 180 סטודנטים, האם לא היה כדאי ללמד את החומר כראוי כאשר הציון היה מובנה מתשובות בלבד ולא מתנות או לחילופין להעניק פקטור של 10 נקודות כבונוס על המאמץ שעשו הסטודנטים למדו והצליחו, האם הגיוני כי רק בעזרת פקטור ולא תשובות עברו עוד 50 סטודנטים!!. ואם כבר פקטור למה לא פקטור של 27 נקודות בגין השאלה שהכשילה את רובנו ובכלל לא עלתה בחומר הנלמד בכיתות על ידי המרצים. אחרי מספרים כאלו האם גברתי עדיין חושבת שהחומר נלמד כראוי ולעומק!

ובאופן כללי:

אין אנו מתנערים ממבחנים, באנו כדי ללמוד ולהצליח, ישבנו שעות ולמדנו, לא החסרנו מהשיעורים, עשינו עבודות והשקענו את כל כולנו (למרות השביתה שנערכה מטעמכם) בלימוד החומר. כמו כן השקענו את מיטב כספנו בלימודים אצלכם. לצערנו החומר הנלמד לא היה במבחן ולכן אנו מבקשים כי המכללה תתארגן במהירות האפשרית ותאפשר לנו עזרה ותיגבור  כראוי לקראת מבחן מועד ב'. אנו מבקשים למקד אותנו בכל החומר שיהיה במבחן מועד ב'. כמו כן להנחות את המרצים לפתור איתנו את המבחן שהיה במועד א' ולהכין אותנו בצורה מקצועית למבחן במועד ב'.

בכבוד רב,

90 סטודנטים קורס מיקרו כלכלה א'

העתקים:

פרופ' אשר טישלר - נשיא המסלול האקדמי למינהל

פרופ' תמר אלמור – דיקן סטודנטים

ד"ר איתמר שבתאי – דיקן בית הספר לכלכלה

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

14/02/2017
העצומה השיגה 50 חתימות!
14/02/2017
העצומה נפתחה