אישור משרד התחבורה להפעלה אוטומטית של ׳אורות חירום׳ ברכבים בהם הנהג נרדם

ישראל במקום הראשון והמזעזע!! בשיעור הילדים שנהרגים בתאונות דרכים (במדינות ה-OECD).

בכל שנה נהרגים מעל 100 הולכי רגל ואלפים נוספים נפצעים בתאונות דרכים על מעבר חצייה מרומזר ולא מרומזר.

יחד אתכם אנו קוראים למשרד התחבורה לאשר באופן מיידי תקינה אשר תאפשר הפעלה אוטומטית של 'אורות חירום' ברכבים בהם הנהג נרדם או בהסחת דעת חמורה אחרת. לשם כך אנו פונים אליכם, לתמיכה ומילוי העצומה על מנת שנוכל לאפשר את השינוי ולצמצם את תאונות הדרכים.

הבעיה:

בישראל, מדי שנה נהרגים מאות ונפצעים עשרות אלפי נוספים (בשנת 2023 נהרגו 361 ונפצעו קשה 2575. שנת 2024 הגרועה ביותר מזה שנים וצפויים מעל 500!! הרוגים)  נתון מזעזע המצביע על הצורך בפידבק ויזואלי חיצוני לנהגים והולכי רגל. ״התאונות הקטלניות נגרמות במרביתן בגלל היסח דעת״ נצ"מ בדימוס אילן מור לשעבר מפקד משטרת התנועה הארצית, שותף ומנהל בכיר בחברת InCarEye.

הפתרון:

חברת InCarEye פיתחה טכנולוגיה חדשנית המאפשרת הפעלת אוטומטית של אורות מצוקה ברכבים בהם הנהג נרדם או בהסחת דעת חמורה, כגון שימוש בטלפון נייד או חוסר ערנות לנהיגה."התרעה ויזואלית חיצונית תאפשר מרחב תגובה קריטי להולכי רגל ונהגים ברדיוס הסכנה ויתרום באופן משמעותי להפחתת תאונות דרכים" שלומי אופיר, שותף ומנכ"ל בחברת InCarEye

היתרונות:

הצלת חיים: הפעלת אורות מצוקה במקרים של הסחת דעת חמורה תסייע בזיהוי מוקדם של נהגים מסוכנים ותאפשר לנהגים אחרים ולהולכי רגל לנקוט בפעולות מנע. הגברת המודעות: פתרון זה יעלה את המודעות בקרב הציבור לסכנות הטמונות בהסחת דעת תוך כדי נהיגה, ויתרום לשינוי תרבותי חיובי בכבישים.

טכנולוגיה במחקר אקדמאיהטכנולוגיה של InCarEye זכתה במימון ממשרד המדע לביצוע מחקר ע"י אוניברסיטת בן גוריון בנושא 'נהיגה תחת השפעת טלפון סלולארי'.

הצטרפו אלינו:

יחד נוכל להפוך את כבישי ישראל למקום בטוח יותר עבור כולנו!

עצומה חמה

10/07/2024